Elvis bröllop

Elvis-in-Las-Vegas

london_snow_01

Svårt smälta att vi redan hunnit vara gifta i ett halvt år, 6 månader, mer än 180 dagar! Det fanns en tidpunkt i mitt liv då jag inte trodde jag någonsin skulle gifta mig, jag och stor vit marrängtårta till klänning kändes inte så lockande.

Det är tur man blir äldre, klokare och inser att det inte måste vara siden, sammet, taft klänning eller något annat nobelvärdigt i klädsel för att få gifta sig. Inte heller måste man ha en gigantisk fest och göra så stort event av det hela. Det blev dock mycket större än vad vi ursprungligen hade tänkt oss den där dagen för 1½ år sedan när vi bestämde oss..

Det var sista helgen före jul (2012), vi hade tittat igenom Love Actually (igen, jultradition för oss) och pratade om hur vi var lite trötta på julen. All stress, allt stå hej, all press och ångest, presenthysterin och hur tråkigt vi tyckte det kändes att vi bråkade över jul här, jul där, äta det, äta så, osv. Bara kändes otroligt anti jul, luften gick helt enkelt ur oss.

Någonstans där i konversationen så började vi prata om att vi nästa år kunde fira jul i London (julen 2013) och även gifta oss där. Bara jag och min dåvarande sambo (numera man), bara vi två, en enkel borgerlig ceremoni, se på julskyltning, njuta av “oss” och bara utforska en helt ny värld i London.

Vi pratade även om Las Vegas och Elvis bröllop, spela på kasino och göra en liten road trip. Dock kändes det som ett väldigt stort projekt och mycket att tänka på, bara en sådan sak som att behöva skaffa ESTA och visum usa för att få resa var lite avskräckande just då. USA ligger varmt om hjärtat för min kära make, så någon gång i framtiden när vi är rika får det bli ett Elvis jubileum vigsel 😉

Under mellandagarna (2012) började vi kolla upp priser för London, hotell, resa, praktiska detaljer kring det här med vigsel i London som svensk medborgare. Eftersom maken jobbade mellandagarna var det mest jag som läste på, fick lära mig att ska man gifta sig i England kan man bara gifta sig i Svenska kyrkan i England och helt plötsligt skulle det blir jätte dyrt..

Mörarps kyrka

Så funderade vi på borgerlig vigsel i Sverige och sedan resa till London, tills vi insåg att vi inte kunde välja som skulle få närvara och inte närvara. Kändes ganska naturlig övergång till kyrkan i Mörarp, den är väldigt starkt kopplad till hela min barndom, kyrkans barntimmar som liten, jul och sommar avslutningar med skolan, ungdomsverksamheter i kyrkan, konfirmation, stora systers bröllop osv. Sen att jag är uppväxt 500 meter ifrån den gör att den känns som en naturlig klenod, det är en väldigt vacker liten kyrka och det kändes så rätt för mig och maken hade inga invändningar.

Datum valet var ganska lätt också, 21 december 2013. 21 är både min och makens födelsedagar, min är 21e juni som är årets längsta dag och 21 december som är årets kortaste. Plus det var lördagen före jul, så som vi hade tänkt oss om vi åkt till London istället. Vi bokade kyrkan redan den femte februari, minns inte om vi berättare för våra föräldrar före eller efter det. Men det spelar mindre roll 🙂

Slut på första delen men ska försöka skriva ihop resten under veckan som kommer.

In English. Tried to summon up why and how we ended up with the dates and wedding planes we did for our wedding. Our first plan was to go to London for a winter – christmas ceremoni with just us two, my husband wanted to go to Las Vegas for Elvis. But in the end we went with a wedding in a church on the same date – 21st as my and my husbands birthday.

I’m born on the 21st of june longest day of the year and our wedding on the 21st of december that’s the shortest day of the year.

About

No Comments

Leave a Comment