Veckan som gått i matbilder #middag #dagensmiddag #husmanskost #laktosfri

Galet god kalops på svenskt nötkött

Måndag & tisdag – kalops, långkok är alltid rätt. Och dag två är alltid bättre än dag ett. Blandar i lite maizena på slutet så de blir lite tjockare konsistens.

laktosfria pannkakor med ekologisk jordgubbssylt

Onsdag – laktosfria pannkakor med jordgubbssylt. Helt snöat in mig på pannkakor efter jag fick nya pannkaksjärnet, eftersom de blir lika tunna och krispiga som plättar 😀

laktosfri korvstroganoff med god Zeta pasta

Torsdag – korvstroganoff med pasta(!). Tyckte det här med pasta till stroganoffen var det dummaste jag hört tills jag provlagade och åt, SÅ gott. Köpt Zeta Una Pasta Classica Pipette Rigate som verkligen suger åt sig tomatsåsen (det syns på bilden bra tycker jag). Vänder ner pastan när den är färdigkokt och låter allt gotta till sig några minuter. Ni måste bara prova det här!

Provsmakning av Daloon classic mini vårrullar

Provsmakning av Daloon classic mini vårrullar

Provsmakning av Daloon classic mini vårrullar

Fredags middag – provsmakning av Daloon classic mini vårrullar. Så små, så söta – så goda. Och förvånansvärt mättande, självklart mindre fyllning per vårrulle men det är bara ett plus.

Laktosfri flygande jacob - kyckling gratäng

wpid-20150419_000819-picsay.jpg

Lördags gott blev flygande Jacob med hemma grillad kyckling. Senaste månadens helg favorit i vårt hushåll är bacon snacks, väldigt oväntat men verkar ha ersatt min besatthet av Haribos sura nappar.. Helt insnöad.

wpid-20150419_210505-picsay.jpg

Lat söndags middag och även provsmakning av Dr. Oetker rustica pizza med endast ost. Lagom för två (den är på 550 gram), så delade med maken efter hans flygtur.
Jag trodde endast ost på en pizza skulle bli tråkigt, men de har lyckats bra i valet av ostar. Den kommer köpas hem fler gånger, speciellt nu när vi inte har en pizzeria kvar på orten man vågar handla hos. Rustica four cheese var/är en mumsig historia och ännu godare blev den när den fått svalna lite, ostsmakerna kom fram ännu tydligare.

Och gottegrisen till make fick i söndags kväll följa med på en privat flygning 30 minuter över nordvästra Skåne. Har inte sett filmningen som gjordes men från fotona jag sett måste det ha varit helt magiskt.

About

No Comments

Leave a Comment