Tura och nyårsförberedelser

Rosa ros

Så är det sista dagen på året, eller ja natten till sista dagen. Kunde inte somna så sitter här med datorn i knäet, har inte hunnit med allt jag ville igår onsdag så det blir att städa klart idag.

I förrgår, tisdags var vi ute med Mattias syster, familj och vänner firade hennes födelsedag med en tura.  Var väldigt trevligt, aldrig turat tidigare faktiskt – så det var premiär för mig.

Mer parten beställde in festmeny, men eftersom jag inte tål skaldjur beställde jag vitlöks focaccia till förrätt,  det var så gott att jag var tvungen leta upp ett recept jag fotograferat av hos Lotta för x antal år sedan och provbaka själv!

Focaccia Recept

Till varmrätt beställde jag in kalvschnitzel med lime, ansjovis & kaprissmör och skysås samt potatisgratäng. Köttet var otroligt mört, så det var en fullträff dock var ansjovis och kaprissmöret lite för mycket så det petade jag bort faktiskt! Var en riktigt trevlig kväll, måste komma ihåg det här – bra idé att göra så istället för att ha middag hemma och få massa presenter 😉

I går, onsdag blev det fisk med kokt potatis(mos) samt bakade focaccia bröd med vitlökssmak. Lagade även efterrätten vi ska ha ikväll när Sofie med familj kommer över, tiramisu. Var tvungen provsmaka en sked för att se om det gick att äta och my god var det gott..

Insåg dock att jag inte hade en sil så jag kunde sikta över kakaon så nu ser det inte alls fint ut! Se om jag kan rädda den genom att lägga upp den på ett fint fat imorgon eller torka rent formen med en liten bit papper och borsta av värsta kakaofläckarna :((

Tiramisu och nybakat vitlöks-rosmarin focaccia

About

No Comments

Leave a Comment