Torsdagsgrillning med familjen

Kolgrillat grillspjut (griskött) med färskpotatis och sallad - Helen J Holmberg matblogg

provsmakade engelholms glass laktosfri gräddglass choklad maräng - Helen J Holmberg matblogg

I torsdags var det lite av en familjedag hos mamma & pappa, maken var ledig, syster var ledig, 2 av 3 bröder lediga. Och bäst av allt, vi var på samma plats!

Älskar när det händer och det fina vädret lockade fram grillmästaren i maken. Så han och min bror skötte grillen, medan jag och mamma fixade resten av maten (inte potatisen för den skalade pappa så klart). Det är skönt att han är lite piggare, om än inte helt hundra procent sig själv än.

På grillen åkte grillspjut (marinerade långa ytterfilébitar), kebabspett (kryddad färs) och vegetariska filér jag la in en blandning av olja och grillkrydda för att ge lite smak. Första gången vi grillade något som var vegetariskt, tror jag? Troligen inte sista, jag tål inte själv soyaprotein så bra men de två äldra syskonbarnen äter det och de vill gärna äta något när vi andra grillar kött.

Självklart åt vi mer än bara kött, det serverades dillkokt färskpotatis (importerad), kalla såser och vitlöksbröd. Min ena bror tycker inte vi har grillat om vi inte har brödet till..

Sedan fick jag ta en ögondroppspaus i källaren, ögonen kliade som tusan och ska få in 3-5 omgångar av ögongelen per dag beroende på hur ögonen känns. Om inte bror hållt mig sällskap hade jag nog slocknat i matkoma, åt på tok för mycket mat.

Men det var såå gott. Och efter maten åts det glass, jag tänkte först jag var för mätt men kunde inte låta bli prov en för mig ny laktosfriglass. Dessutom lokalproducerad från engelholmsglass, lagom stor liten bägare med choklad maräng smak, god men jag saknade vaniljen som finns i marängcup.

Sedan spenderade vi resten av kvällen med att prata strunt, så skönt att kunna sitta ute och bara ta det lugnt. Som jag hoppas att det så här hela sommaren kommer att bli, sol, värme, må-bra-tid och livskvalitet.

About

No Comments

Leave a Comment