Torsdag

Vaniljcupcakes med jordgubbsfrosting till sambon & hans arbetskamrater

Började dagen med att jag bakade vaniljcupcakes med jordgubbsfrosting till sambon & hans arbetskamrater, ett par dagar för tidigt men han hade en lång dag så tror han uppskattade dom bättre då. Vaniljcupcakes på olja, med improviserad jordgubbskräm (smör, jordgubbssylt och florsocker). Unnade mig själv ett smakexemplar måste jag erkänna, fina saker!

Hade en ganska lugn dag i övrigt, såg ett par avsnitt av serien Firefly medan jag vilade benen. Försökte vara kreativ men gick inget vidare, tankarna är lite över hela kartan just nu – spridda med vinden. Har en nära vän som inte alls mår bra, det är så otroligt frustrerande att inte kunna göra något och samtidigt så finns det en smärtgräns för hur mycket man orkar med. Så vet inte riktigt hur jag ska hantera läget, är uppväxt i en familj där piller inte är lösningen på psykiska problem och kan inte låta bli att tänka att vad min vän behöver är miljöombyte och annan typ av terapi, inte bara massa piller hit och dit..

Jag har säkert fel, men det är mycket för han är så långt ifrån mig och under sista året har vi knappt haft kontakt på grund av att han varit försvunnen i ”dimman”. Dock inte mycket jag kan göra förutom att försöka uthärda och hoppas på att det blir bättre, så mycket som han ställt upp för mig känns det bara naturligt. Riktiga vänner kan det gå år utan att man pratar och ändå hittar man tillbaka till den dära känslan av att man verkligen kan prata om allt, det är värt mycket!

När jag är lite ur balans behöver jag projekt och därför har det nog blivit lite väl mycket bakat sista månaderna, vilket resulterat i lite för mycket provsmakande.. En lite ond cirkel kan vi väl lugnt påstå?! Har dock sakta men säkert börjat få lite ordning på tankarna, ätandet, matvanorna och sömnen igen det känns så himla skönt. Hjälper en del att pollenallergin är under kontroll just nu, hurra för bra nässpray, ögondroppar och lite nederbörd. Och en förstående sambo, nära vänner och världens bästa familj som får mig på bra humör och får mig att glömma min oro.

Amerikanska pannkakor

Dagens middag; Amerikanska pannkakor & rester
Lunch: rostebröd med smör kalkonpålägg
Frukost: Chokladshake, LCD måltidsersättning
Annat: 2 liter vatten, en bit choklad, en vaniljcupcake med jordgubbsfrosting

About

3 Comments

 • ZtorZillen april 21, 2012 at 10:11 Reply

  Åh, va kul å baka. Är det från din cupcake kokbok?

  • Helen april 21, 2012 at 18:42 Reply

   Nä, det är ett två olika recept jag experimenterat ihop till ett!

 • ZtorZillen april 22, 2012 at 10:51 Reply

  Åh, ska kolla upp det! Tack!

Leave a Comment