Tisdag på vift i storstaden

Fika på Espresso house

Kinamat i trevligt sällskap på bästa kina stället i Helsingborg

God dessert på Chinatown, Helsingborg

God efterrätt i Helsingborg

I tisdags gjorde jag något som är ganska ovanligt för att vara mig, jag hade en riktigt social dag och inte med föräldrar, familj eller make. Kan knappt.minnas när det hände sist, kanske lunchen i Malmö med Anne? Och det var ett halvår sedan..

Så det var på tiden jag lämnade hemmets trygga vrå för först en lång fika på Familia (av alla ställen), fick bli på Espresso House andra alternativet är inte så lockande  (City Gross har fik på Familia). Det var en udda upplevelse att vraka och välja i disken utan att fundera på vad som var laktosfritt eller inte. Valde fegt nog en stor chokladboll, tycker deras bakverk känns lite för mycket. Jag vet.. Jag bakar själv men jag är inte så stor på cheesecakes, överdådiga muffins med mera. Tycker bäst om frasiga nybakta smördegs- och vetebrödsbakverk, en och annan kladdkaka kan locka ibland med. 

Efter lång trevlig fikabesök blev det frisk luft i storstaden, massa prat och skratt. Kul att prata ikapp när man inte setts på länge. Tanken var att vi skulle hinna med middag och bio.. Men tiden bara rusade iväg och helt plötsligt var klockan mycket. Så efter sagolikt god friterad kyckling med jordnötssås på Chinatown (som fått fina nya lokaler i Helsingborg) bytte vi bio mot efterrätt och mer prat. 

Jag blev övertalad att provsmaka friterad Camembert  (inte så kinesiskt nej) och det var helt sagolikt gott! Är så svag för ost i olika former och detta var mums.. Helt plötsligt var inte min friterade ananas med vaniljglass så skoj längre trots att den var god. Så nu går jag och längtar efter mer camembert och fler trevliga fikor/middagar. 

About

No Comments

Leave a Comment