Tisdag

Dagens middag lagades av snäll sambo! Hamburgare med bröd, inte alls fel 🙂
Fuskade lite med några singoalla kex & popcorn till kvällsfikan, lika bra att vara ärlig!

Dagens vikt: 87.8 kg
Totalt minus: 27,2 kg

Veckans minus: -0,4 kg
Rätt imponerande eftersom jag inte ska vara igång så mycket utan ta det lugnt på grund av det brutna revbenet.

Hälsostatus idag: Det värsta av allergireaktionen har lagt sig, huden börjar bli spänstig och mjuk igen. Mycket fet kräm (Locobase, finns receptfritt på apoteket) och skrubbningar (nyduschad, grov handdukt typ frotte och “gnid” loss all torr och flagnad hud) har nog gjort sitt till, har ju vanan inne och vet vad som gäller! Näsan rinner än och ögonen också, men det går väl över det med snart. Och om någon funderar, varför tar jag inte antihistamintabletter – så tyvärr det är det jag gör varje dag. Ibland flera sorter tom, det hjälper tyvärr inte – jag är “SÅ” allergisk.

Munsåren är HELT borta, helt underbart efter 3 veckor med två omgångar är jag rätt trött på att kladda med munsårsalva och det är knappast vackert. På apoteket i onsdags frågade jag faktiskt om förslag på ny munssårssalva eftersom de flesta är så dyra (ca 100 kr för 2 gram) och det var mycket läppyta som behövde behandlas. Fick tips på Herstat ett naturläkemedel med bakteriedödande ämnen, fungerade lika bra om faktiskt inte bättre än de “vanliga”. Bättre pris också, 4 gram för 74 kr.

Revbenet läker, börjar bli lite rörligare utan att det kommer små “aj” tjut ifrån mig (sambon som konstaterade det idag). Börjar bli lättare sitta och ligga ner, istället har smärtan ersatts av mer värmande, stickande, pulserande känsla i mellangärdet. Högtryck i benuppbyggningsfabriken tror jag!! 2½ vecka avklarat, minst 3½ till som jag ska ta det lugnt. Går mig lite på nerverna att inte göra något, har tagit upp en gammal ovana under tiden:

Jag har börjat spela World of Warcraft (ett mmo) igen, att bara se på tv/film orkar jag inte med.. Har inte tålamod att läsa när det är jobbigt bara vara, när jag spelar glömmer jag bort att “känna efter” och distraheras av alla gamla spelkompisar som pratar med mig. Bra träna upp engelskan också, min skrivna engelska är så pass bra att jag tas för engelska/amerikanska. Vilket leder till att får lära mig en massa nya ord/talesätt och fraser då de glömmer jag är svensk.

Känner mig för tillfället otroligt tjock (kan inte hålla in magen/ha fin hållning med brutet revben), så det här är för att påminna mig om skillnaden (måste hitta en när jag väger 115 kg!): 104 kg vs 87,8kg. Att det ska va så svårt att fatta. Dumma lilla jänta!

About

4 Comments

 • Frk Greta november 3, 2010 at 11:55 Reply

  Hej! Snubblade in här via viktbloggarnas sida. Åh så fint det var här!! Jag blev helt salig faktiskt, hade jag haft det så här fint hade kanske jag också haft en blogg 😉 Men jag nöjer mig med att definitivt återkomma. =D
  Keep up the good work!

  /Från en annan viktkämpe

 • Helen november 3, 2010 at 12:58 Reply

  Tack, vad gulligt sagt! Lycka till med vikten 🙂

 • Emmas Form - Träning & Kost november 6, 2010 at 10:47 Reply

  Bra jobbat! =D stor skillnad

 • Pärlan november 6, 2010 at 14:03 Reply

  Jäklar vilken stor skillnad! Heja dig 😀

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: