Tisdag

beer-can-chicken hel gasolgrillad kycklingKoko

image

Med sambons grillexpertis och ”min” beer-can-chicken från kronfågel blev det äntligen provsmakaningsdags. Och premiär grillat för året, fick även en egen liten valborgsbrasa i grillen (marinad/öl/vätska rann ner i grillen)..

nygrillad beer-can-chicken med potatisgratäng, sallad och bearnaise

Var en mastig valborgsmeny med både toast skagen och hummersoppa till förrätt, båda med skaldjur så var skönt att hoppa över utan att känna sorg över att missa något gott.

Istället blev det desto godare med huvudrätt, kycklingfile från beer-can-chicken med potatisgratäng, sallad och bearnaise. Kunde inte notera någon smak av ölen men köttet var riktigt mört och supergott!

Äter mer än gärna det igen, det tar dock en stund att grilla (60-90 minuter).

Hamnen i Gamla Viken

Efter huvudrätten (som även bestod av annat grillat och fin risotto) tänkte vi kika på majbrasan nere i Gamla Viken. Lite snopet komma fram och den var inställd på grund av blåsten..

Kokosmarrängtårta

Kokosmarrängtårta

Slutligen avrundades valborgskvällen hos svärfar & co med en god tårta sambons storasyster bakat. Bottnen är en kokosmarräng, sedan ett lager vaniljkräm/sås och överst vispadgrädde med smaksatt strössel. Det här måste provbakas känner jag, spännande kombination på smaker!

En mycket trevlig kväll med mycket och god mat, kanske lite för mycket 😉

About

No Comments

Leave a Comment