Testat Broccoli

 

Premiär för första gången i mitt liv? Så vad tyckte jag? Allvarligt talat så smaka det inget alls, små skum konsistens varken krispigt eller mjukt. Får väl se om jag vågar mig på att prova ha det i något recept, kanske handlar mer om var man har det för att få en bra smak? Får se hur kroppen reagerar på det, borde inte vara allergisk ..

Broccoli (Brassica oleracea, var. cymosa) eller sparriskål är en kålväxt med mörkgrön blomställning och mild smak. Broccoli är en nära släkting till blomkål. Broccolin skördas strax innan blomknopparna är på väg att slå ut. Broccoli odlades av greker och romare redan för 2000 år sedan men det var först på 1950-talet som den blev populär – först i USA och sedan över Europa.

Edit: min trötta studiehjärna lyckades så klart välja fel bild och tittade inte så noga när jag la upp inlägget, nu ska det vara en brocolli på bilden. Tack Linda för din kommentar!

Bildkälla: http://www.faqs.org/photo-dict/phrase/266/Broccoli.html

About

3 Comments

 • Linda mars 20, 2011 at 07:39 Reply

  Mmmmm älskar både broccoli och blomkål. Men du vet att det är ett blomkålshuvud på bilden va? Tänkte eftersom inlägget till större del handlade om broccoli 😉
  Men ni är ju duktiga som börjat äta mer grönsaker!
  Ha en skön söndag o hälsa Mattias!

  • Helen mars 20, 2011 at 07:52 Reply

   Tack för på pekandet! Trött hjärna, var en lång gårdag.. Jo, försöker förändra och prova på nyttigare vanor! Tycker du får dela med dig på några bra recept tips för broccoli & blomkålsrätter.

   Ska hälsa M när han vaknar och ha en bra dag ni med!

 • Linda mars 20, 2011 at 08:31 Reply

  Hihi jag vet hur det kan vara 😉
  Vi äter faktiskt oftast broccoli som det är, bara kokade med vatten och salt. Sen är det gott att ha till vanlig ostsås när vi äter fylld tortellini o ostsås. Samma med blomkål faktiskt. Galet gott att äta okokt (Magnus brukar äta det som snacks) eller även här i kokt format. Jag går ju på lchf nu så jag äter även en del blomkålspuré. Busenkelt att bara koka och mixa blomkål och sen blanda med grädde, smör och lite kryddor efter smak. Det blir en väldigt speciell smak som kanske inte alla gillar men jag gör det 🙂
  Båda grönsakerna är ju även jättegoda att ha i olika gratänger!
  Lycka till!

Leave a Comment