Söndag, dan före..

IMG_20121223_212051

IMG_20121223_213127

Idag har det bjudits på riktigt god Dansk fläskstek med spröd svål hos svärmor till middag, bläddrat i gamla kokböcker, bytt julklappar och haft trevligt 🙂 Flæskesteg får nog provlagas någon gång i framtiden, spännande med apelsinjuicen i, gav väldigt god smak på såsen. Bara hoppas jag inte får problem eftersom jag inte tål apelsin men den är rejält upphettad så borde inte vara några problem (kan man tycka). Fått en hel hög med fina presenter, super stort tack!! Vet inte hur jag lyckats vara så snäll för att det skulle ske.. Julklappsstrumporna från svärmor är redan på fötterna, kallt och snöoväder idag så är lite frusen av mig (kanske tröttheten spelar in också?).

Har fått provsmaka radiokaka första gången idag också, samt drömmar utan hjortronsalt, TRE provsmakningar på en dag är inte illa alls (tummen upp för alla tre).

Radiokaka är ett bakverk som i radions barndom på 1920-talet lanserades med fördelen att den kan ätas ljudlöst, utan att det knaprar. Radiokaka består av lika delar Mariekex och chokladsmet med kokosfett. Den färdiga kakan skivas som en sockerkaka eller brödlimpa.

Flæskesteg, den danska versionen av grillat fläskkött, anses vara en av Danmarks viktigaste nationella rätter.

About

No Comments

Leave a Comment