Söndag

image

Hämtat ut mitt paket från Ulf nu, hade som sagt redan ram och allt redo så var bara montera och upp på väggen. Såååå glad, tusen tack söta kära vän!! Fått hedersplats ovanför datorn 😀 Nu ska bara fler saker hängas upp också.. Fotografiet är på Michael Shanks (Stargate SG-1), signerad av han på senaste sci-fi mässan i Stockholm. Mitt namn och en liten hälsning + autograf, såå nöjd.

image

Frukostmacka; kavring med möllers kristina korv, lyx med bröd!

image

Söndagsmiddag tillagades av min snälla sambo medan jag fick vila lite. Blev lasagnette med vitlöksbröd. Uppskattades väldigt mycket kan jag säga och smakade riktigt gott. Han har sina ljusa ögonblick min sambo 😉

image

Söndagsfrosseri: Supergod nyhet från Åhus glass, laktosfri ”lyxglass”.

Åhus glass nya laktosfria lyxsortiment

Såg tipset om nyheten på  Danielas LCHF blogg, hon hade buzzning med vänner och det såg så gott ut.. Kunde inte släppa tanken på att prova jordgubben 😉 Jag menar hur kan något som heter ”Jordgubbs skymning” va äckligt? Går ju inte!! Får se om jag provar de andra två vid ett annat tillfälle, men min gamla favorit strawberry cheesecake från Häagen-Daz har äntligen fått en konkurrent som INTE ger mig magont. Tummen upp för det!!

Fancy Fatshion – facebook second hand

Angående klädförsäljning på tradera så är det en grupp man kan ansöka om medlemskapp i enkelt. Man lägger upp saker i olika fotoalbum (kategorier; klänningar, toppar, etc) som man vill sälja, skriver information + pris. Sen är det upp till andra medlemmar om de är intresserade att kommentera din bild, vill någon köpa så utbyter man bank & adress information. Köparen betalar i förskott och sen postar jag när jag sett pengarna på kontot. Smidigt va, även kanon ställe att få tips på plus size kläder etc.

Mat

Tagit ett matbeslut, blir inget mer kaloriräknande etc i december. Kommer bli vettig mat etc men vill bara slippa kraven just nu, det kommer ett nytt år om bara några veckor, ett nytt år med 11 nya månader att satsa fullt ut igen. Nu vill jag bara leva och njuta av julgott etc (i rimliga mängder!). 2011 kommer inte gå till historien som ett bra år för mig, lägger all fokus på att åtminstone avsluta året på ett fint sätt och hitta lust, motivation till nästa år. Hoppas ni inte blir allt för besvikna på mig, men jag tycker det är bättre vara ärlig än att låtsas som om inget alls är ändrat i planeringen.
Funderar på att prova LCHF med start andra januari, har blivit inspirerad av Ellen och Danielas bloggar samt min vän Maria. LCHF matlagning och bakande kan va en spännande utmaning 😉 Speciellt som jag överväger att börja året med en sockergodis fri månad, vad tror ni om det?
Nu ska jag vara snäll mot min kropp och leta upp mina anti inflamatoriska tabletter och vila lite. mindre ont för varje dag som går men är inte helt i toppform precis. Kan dock checka av munsår på listan av irriterande saker, för det är borta – hurra!! Blev långt inlägg, hoppas ni överlever.
/ Kram Helen
About

5 Comments

 • Sofie december 12, 2011 at 11:59 Reply

  Åh, var köpte du glassen? Jag ska göra en buzz på den men har inte hittat den i mina lokala icabutiker eller på Maxi (dumt)
  Som tack för hjälpen kan jag skicka en rabattkupong till dig =D

  • Helen Holmberg december 12, 2011 at 15:55 Reply

   Glassen hittade jag på Ica Maxi, Hyllinge! Hoppas du hittar den 🙂

   • Sofie december 12, 2011 at 17:36 Reply

    Tack, då vet jag att den finns på ett ställe i alla fall. Vill du ha en liten rabattkupong så kan du skriva din adress i ett mail så skickar jag den, (sofie@artshot.se). =)

 • Danielas Lchf december 12, 2011 at 16:40 Reply

  Vad kul att du gillade den! 🙂 perfekt med laktosfritt så blir magen glad 🙂
  Och jättekul att du blivit inspirerad av oss, jag hjälper absolut till med tips om du vill! Kram

 • ZtorZillen december 12, 2011 at 21:17 Reply

  love it! För min del så älskar jag alla fördelar för kroppen med lchf..dock har jag lite svårt att få i mig allt fett..kanske blir bättre denna gång då jag räknar kalorier samtidigt…hm..?! 😉

Leave a Comment