Söndag

Trött! Kaffekalas för hela sambons familj tar på krafterna (låter bättre säga så än skylla på det verkliga skälet, dåligt med sömn och pollenproblem). Alltid lite extra nervöst första gången man bjuder hem ”hela” tjocka släkten i ny lägenhet, men jag tror vi blev godkända (& tack för att ni kom och delade dagen med oss).

Bortskämd blev skrutten med massor av paket (och hembakta kakor & tårta). Det var en nöjd födelsedagsgris som gick och la sig igår kväll (enligt han och det tycker jag är det viktigaste).
Födelsedagspresent LEGO® Star Wars™ Millennium Falcon

Högst upp på önskelistan fanns.. Födelsedagspresent LEGO® Star Wars™ Millennium Falcon som sambon fick av mig, föräldrar & syskon. Vet inte om jag vågar ta bild på hans samling och visa er, bor med en samlande nörd.

Ölglas i design av Lasse Åberg

Sambon fick jättefina ölglas i design av Lasse Åberg, lite synd vi inte har vitrinskåp att visa upp dom i (och våra andra ”finsaker”).

Lakritsstänger doppade i choklad och chili från Lakritsfabriken i Ramlösa

Lakritsstänger doppade i choklad och chili från Lakritsfabriken i Ramlösa, en present som jag fick provsmaka (mums!!). Chilin gav verkligen hetta till de chokladdoppade lakritsstängerna. Spännande och lite annorlunda får jag säga.

 

Laktosfri gräddtårta med jordgubb, marsansås, vispadgrädde, annanas och choklad

Jag hade bakat en gräddtårta för första gången, dagen till ära. Dessvärre kom inte jag och spritsen så bra överens, så de blev inte den snyggaste gräddtårtan världen har skådat. Men det viktigaste är nog ändå smaken, eller hur? Tårtan bestod av sockerkaka, marsankräm och vispadgrädde blandat, ett lager jordgubbssylt, ny sockerkaksskiva, mer av marsankrämen & gräddblandningen, jordgubbssylt och slutligen sista sockerkaksskivan. Sedan spacklad med vispad grädde smaksatt med vanilj, ananas bitar på toppen och choklad. Sambon har döpt den till hans officiella ”Mattias tårta” och de känns lite extra bra, skulle egentligen varit jordgubbar överst men på grund av alla larm skippade jag färska bär. Vore lagom skoj om alla hade blivit sjuka!

En korg full med olika ölsorter

En korg full med olika ölsorter fick han med, vilken rolig presentidé!

Krukväxt

En söt grönväxt flyttade in också, har ingen aning om art eller namn men det får bli ett googleprojekt senare idag (eller så finns det kanske en lapp i krukan som jag missade igår).

image

Gratulationskort och presentkort på Cervera fick han med. Som sagt bortskämd!! 😉 Och ordningen är återställd i lägenheten, dagens schema blir studier.

 

About

2 Comments

 • ZtorZillen april 22, 2013 at 09:10 Reply

  Åh, jag älskar de där ölglasen! Vi har också massor från den serien..tyvärr har vi inte heller något vitrinskåp :S

 • SusLotus april 24, 2013 at 19:55 Reply

  Härlig presentkorg. Och som sagt en toppenbra idé!
  Men gräddtårtan ser sååå delikat ut. Älskar gräddtårtor och att toppa sådär
  med ananas var en ny idé för mig. Ser verkligt smaskigt ut.

  Ha en mysig kväll!
  Kram Sussie

Leave a Comment