Söndag

Provgrillat Kronfågel BBQ Chipotle, delad filé med glaze

Fick med mig en hel del gott att grilla från Stockholm och Citygross Grill Meat (via spot and tell), det mesta åkte i frysen. Men produktnyheten BBQ Chipotle  från Kronfågel fick ligga kvar i kylen eftersom jag var mest nyfiken på den. Jag älskar kyckling i alla dess former, så redan dagen efter dvs på söndagen åkte paketet fram i god tid före matlagning.

Provgrillat Kronfågel BBQ Chipotle, delad filé med glaze

Eftersom det är delade filér i paketet tog jag grilljärnet och stekte kycklingen i omgångar, hade inte energi att använda grillen på området. Var/ är ganska skönt vara hemma ifred när man varit iväg och haft människor omkring sig hela tiden 🙂 Stekte filerna i lite laktosfritt smör utan att krydda något extra, de var marinerade i förpackningen.

Provgrillat Kronfågel BBQ Chipotle, delad filé med glaze

När köttet var nästan klart penslade jag på glazen rikligt, eftersom jag inte tål stark mat och framförallt inte chili (chipotle är en chilifrukt) så lät jag två filér vara openslade. Köttet fick fin färg av glazen och det luktade otroligt gott i hela lägenheten, sambon gick och sniffade hela tiden. Provgrillat Kronfågel BBQ Chipotle, delad filé med glaze

Två fulla järn senare så var all kyckling klar och väl taimat för den dillkokta färskpotatisen var redo för servering. Jag och även sambon tror  vi ätit den godaste grillade kycklingen någonsin i våra liv, lyckades få den så perfekt stekt så den var precis färdig och inte alls i närheten av att vara torr. Sen var smaken på marinaden riktigt bra, bra drag i styrkan utan att vara för stark. Chipotle glazen fick tummen upp av sambon och han pratar redan om att vi ska köpa det igen och bjuda hans föräldrar & syskon på när vi grillar på stora gasolgrillen..

Blev mycket kyckling över (förpackningen innehåller ca 1 kg), blev två lunchlådor och en middag till åt sambon! Potatisen räckte dock bara till en lunch låda, så jag kokade pasta och gjorde tomatsås där ja sedan hällde ner tärnade kycklingfilér. Passade bra med pasta till också sa sambon, jag vet inte för jag kan inte äta tomatsås på grund av min allergi mot rött 🙁

Omdöme på Kronfågel BBQ Chipotle 5 av 5!!

About

No Comments

Leave a Comment