Snabblagad ”fakeaway” McDonalds middag

Fakeaway McDonalds stil med Kronfågel kycklingbitar, jasminris och McDonalds currysås till middag
Fakeaway McDonalds stil med Kronfågel kycklingbitar, jasminris och McDonalds currysås till middag

Skulle skriva ett inlägg om en av våra favorit ”fakeaway” middagar ( när man lagar budgetvänlig version av takeaway/ hämtmat) som vi lagar lite då och då när jag insåg att ingredienserna ändrats i kycklingnuggetsen (produktlänk). 

Men håll tummarna att den modifierade stärkelsen är potatisfri (jag har mailat kronfågel för svar), för det här är så gott och enkelt att göra. Det som tar längst tid är att koka jasminriset, nu har jag lyxen att ha en riskokare maskin så när den är halvvägs börjar jag steka kycklingbitarna i lite rapsolja (ca 15 minuter tills de är genomstekta och fått fin färg). Det går jättebra göra kycklingbitarna i ugnen med, men ytan blir lite bättre med oljan. 

Sedan serverar du med en god sås du tycker om, ibland när vi är på McDonalds eller Linneá & Basilika så köper vi lite extra sås / alternativt får lite sås över som passar perfekt till det här. Självklart kan man göra egen sås, jag tycker något med curry smak är gott, Lidl säljer en Curry Ketchup som är god till eller så väljer man någon annan färdig sort från butiker. 

Fått svar från Kronfågel och det är majs och tapioka stärkelse i deras Kycklingnuggets. Så glad jag är nu, ingen oro för magont eller astmaanfall framöver nu. 

About

No Comments

Leave a Comment