Semlor och den perfekta fyllningen

laktosfria hembakta semlor

Så här tjusiga blev våra semlor, våra väldigt goda laktosfria hembakta semlor med “riktig” fyllning. Maken tyckte de var överkurs att spritsa, så de lär inte vinna några skönhetspriser. Men de var goda och i ärlighetens namn så är det nog den viktigaste faktor när det gäller saker man äter.. Okej det är bra om mat ser aptitliga ut också, fast de tycker jag de gör.

Mandelfyllningen består av
1½ dl mjölk
75 gram mandelmassa
+ innankråm från bullarna (det mjuka i bullen)

Körde allt med stavmixern tills en slät massa, såg inte så aptitligt ut före påminde mycket om mandelgröt.

Grädden är smaksatt av vaniljsocker + florsocker, ta lite i taget och smaka så du får perfekta kombinationen till dina smaklökar. Glöm inte vispa i volym före du smaksätter (om det nu inte är bättre göra det före man vispar?).

Semlorna är pudrade med florsocker, tips är att använda tesil/minisil så ni slipper snödrivor 😉

About

4 Comments

 • Emma januari 11, 2015 at 09:26 Reply

  Oh, så gott! 😀 Det var verkligen länge sedan vi bakade släta bullar här hemma. Får baka det en dag och göra egna semlor! 🙂

  • Helen Holmberg januari 13, 2015 at 05:59 Reply

   Såg ni åt semlor igår 😉

 • Anna januari 11, 2015 at 10:54 Reply

  Åh gud, semlor!! Vet du att jag ÄLSKAR semlor, & är en riktig semmelälskare! dina ser perfekta & aptitliga ut, lagom med grädde. Jag avskyr konditorer som lägger på för mycket grädde, & för lite mandelmassa.
  Mums!! 🙂

  Tack för receptet *nigar*

  • Helen Holmberg januari 13, 2015 at 06:02 Reply

   Bara skoj bidra med något gott, kommer helt klart att göra sådana igen. Maken är helt galen i semlor, men svårt att hitta dom laktosfria ute i butik.

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: