Hattings Rundstykken gick jättebra att köra på 190grader och 10 minuter, så skönt slippa dra igång spisen! Vår lilla airfryer rymmet lätt 3 bullar åt gången, kanske fyra med men har inte provat det än.
Extra skönt slippa ugnen nu när jag gått med kryckor, airfryern kan jag lätt hantera med en hand och det blir inte alls samma risk för att bränna mig som med en traditionell ugn.
Min make gillar belgiska våfflor så ibland köper vi färdiga från Ica Maxi, självklart så föreslog jag att man kanske kunde värma de lite i airfryern..
De blev varma, krispiga och riktigt goda. Sen toppade vi av med lite pudrat florsocker över och jordgubbssylt, snabblagad efterrätt för lata dagar.
Daloon vårrullar i airfryer? Ja, men visst funkar det. Visserligen får de inte samma färg som när man steker den på stekpannan men de blir krispiga och goda.
Toppade med curry och Kikkoman sojasås, väldigt lätt att tillaga och man slipper extra fett (och disk). Dessvärre är det mycket allergener för mig i vårrullarna, men någon enstaka gång per år så kan jag inte låta bli att äta (och får lida för det sen någon dag). Om ni som jag lider av potatisallergi så är Daloons klassiska vårrullar för stekpanna de som är med majsstärkelse, av någon anledning är ugnsvarianten med potatisstärkelse.
Eftersom jag inte äter potatis fick maken själv provsmaka att tillaga potatis jag köpt åt han vid en matbeställning. Han tycker inte om att handla och äta potatis för han tycker synd om mig, så brukar sluta med att jag köper dom åt han.
En favorit som vi både älskar är Peka kryddiga kulpotatis med smak av vitlök, lök, paprika och spenat. Vi har dock bara lagat det i ugnen tidigare och jag kan ju inte säga något om hur det smakade eftersom jag inte kan provsmaka men oj så goda de såg ut. Och enligt maken så var det fantastiskt gott, mycket godare än vanlig ugnsrostning.
Måste säga det är kul att prova olika saker i vår lilla maskin, väl värd sina 400 kronor. Och självklart diskas den ordentligt efter att potatis varit i närheten, har någon ett tips på saker att testa i airfryern så får ni gärna lämna en kommentar här eller på min instagram.
Hej och tack för att du tyckte det var bra tips 😀
Är ganska färsk på det här med att airfrya saker, så vill gärna dela med mig av det jag lärt mig. Vårrullar tar ganska lång tid att få riktigt bra, sist jag gjorde vårrullar (de stora frysta daloon) så bakade jag dom i 12 minuter cirka och sedan ytterligare 5 minuter när jag hade penslat på lite smör. Dom ville inte riktigt bli krispiga och få färg utan smöret, går säkert fint med olja också men hade smöret framme eftersom jag bakade.
Jag körde på max effekt i min maskin, hoppas svaret hjälper. Har hört många som köper de små vårrullarna för de får bättre yta snabbt men vi tycker om de stora så då får man ha lite mer tålamod.
mvh Helen
Hej!
Hade just sagt till min man, undrar om jag kan köra bullarna i vår af?
Då fann jag ditt tips och det var kanonbra, mannen blev jättenöjd.
Mvh Birgit
Men vad skoj att ni båda blev nöjda, snabbt och enkelt samt väldigt mycket energi snålare än vanliga spisen. Har du några mer frågor och funderingar får du gärna höra av dig igen, ska blogga mer men livet har kommit i mellan. Mvh Helen
Hej…
Så mycket bra tips!
Nyfiken fråga när du gjorde vårrullar vilken värme och hur länge körde dem?
Hej och tack för att du tyckte det var bra tips 😀
Är ganska färsk på det här med att airfrya saker, så vill gärna dela med mig av det jag lärt mig. Vårrullar tar ganska lång tid att få riktigt bra, sist jag gjorde vårrullar (de stora frysta daloon) så bakade jag dom i 12 minuter cirka och sedan ytterligare 5 minuter när jag hade penslat på lite smör. Dom ville inte riktigt bli krispiga och få färg utan smöret, går säkert fint med olja också men hade smöret framme eftersom jag bakade.
Jag körde på max effekt i min maskin, hoppas svaret hjälper. Har hört många som köper de små vårrullarna för de får bättre yta snabbt men vi tycker om de stora så då får man ha lite mer tålamod.
mvh Helen
Hej!
Hade just sagt till min man, undrar om jag kan köra bullarna i vår af?
Då fann jag ditt tips och det var kanonbra, mannen blev jättenöjd.
Mvh Birgit
Men vad skoj att ni båda blev nöjda, snabbt och enkelt samt väldigt mycket energi snålare än vanliga spisen. Har du några mer frågor och funderingar får du gärna höra av dig igen, ska blogga mer men livet har kommit i mellan. Mvh Helen