Recept Helens tunnbröd
Ett snabb bakat tunnbröd utan jäst med härlig smak av anis, fänkål och kummin. Har man inte så brått kan man försöka få de lite rundare och finare, men smaken är densamma.. 😀
Helens tunnbröd
Ingredienser
1 dl gräddfil
1,5 dl mjölk
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor (santa maria mix, men ta lika delar kummin, fänkål & anis annars)
1 tsk bikarbonat
3 dl rågsikt
3,5 dl vetemjöl
0.75 dl ljus sirap
Så här gör jag
Blanda de blöta och torra ingredienserna separat. Blanda sedan ner de torra i de blöta, arbeta ihop till en deg.
Dela i tio lika stora bitar, kavla ut tunn och nagga med gaffel. Stek på medelvärme ca 1 min på vardera sida.
Låt vila på galler tills de svalnat och förvara bröden i en påse.
No Comments