Recept snabbjästa tekakor

image

Snabbjästa laktosfria tekakor

Snabbjästa laktosfria tekakor

Finns det något lyxigare än helg frukost med nybakat till? I lördags överaskade jag maken och mina föräldrar med färska varma tekakor, kort jästid och otroligt goda! Ny favorit i receptregistret 🙂

Kan tyvärr inte ta beröm för receptet, de har jag hittat på jennysmatblogg.nu. Jag använda vanligt vetemjöl och torrjäst, torrjäst kräver att degvätskan är lite varmare än fingervarm (ca 41-42 grader).

Mjuka och goda tekakor

Ingredienser

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här :

Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt.

Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. låt jäsa i cirka en 15 minuter.

Dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter.

Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

About

1 Comment

Leave a Comment