Recept på laktosfri köttfärslimpa som lagas i airfryer

Recept på laktosfri köttfärslimpa som lagas i airfryer - Helen J Holmberg

Så här på höstkanten är det gott med lite mer husmanskost mat, så jag beslutade mig för att provlaga mammas recept på köttfärslimpa i vår Philips XXL Smart Sense airfryer och vilken fullträff det blev.

Bästa köttfärslimpan jag någonsin gjort tror jag, tog halva tiden jämfört med traditionell ugn och som ni kan se så blev det gott om fond så väldigt lätt att göra en gräddsås till. 

Betyg 5/5
Snabbt, enkelt och smakrikt. 

Recept på laktosfri köttfärslimpa som lagas i airfryer - Helen J Holmberg

Helens laktosfria airfryer köttfärslimpa

Receptet ger en köttfärslimpa på ca 600 gram.
Tidsåtgång 30 minuter, varav 25 minuter i ugn. 

Ingredienser
500 gram blandfärs (men använd vad du föredrar)
0,75 dl ströbröd (38 gram)
2 dl mjölk (200 gram)
1,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk lökpulver / 1 medelstor lök
1 ägg

Gör så här

Blanda ströbröd och kryddor (+ ev finhackad lök), tillsätt mjölk och rör ihop. Arbeta in färsen och slutligen tillsätt ett ägg. Blanda inte för länge när ägget väl är i!

Lägg i en airfryer säker form, jag provade folieform, glasform, silikonform och metalform och det var ingen skillnad i tid eller hur slutresultatet blev. 

Forma till en limpa, strö lite socker över och några tunnar bitar smör för en riktigt god smak.

Sätt i maskinen och ställ in tiden på 20 minuter och 180 grader, kontrollera med en termometer – du vill ha minst 72 grader i mitten. Total tid för mig 25 minuter, jag använder en Philips XXL Smart Sense airfryer och tiden varierar från maskin till maskin. Så testa innertemperaturen efter 20 minuter så du inte bränner din köttfärslimpa för det vore synd!

About

1 Comment

  • Moa oktober 24, 2022 at 08:04 Reply

    Hejsan! Moa heter jag och jobbar som journalist för Aftonbladet. Jo, jag håller just nu på med en artikel om atopiskt eksem och torr hy och letar efter någon som skulle vilja berätta om sina erfarenheter och vad som hjälpt, jag såg att du skrivit om detta på din blogg tidigare och ville kolla om du skulle vilja vara med på en intervju? 🙂

Leave a Comment