Recept på hoisinnudlar med färs

Helen J Holmberg - den laktosfria & allergivänliga bloggen. Recept på hoisinnudlar med färs

Det här var inget planerat prova på ett nytt recept till middag, utan ett 5 minuters impulsbeslut som togs efter att några vänner pratade om nudlar.. Så då ville jag med ha nudlar, det var så längesedan jag lagade nudlar att jag nästan skäms för jag älskar dom.

Och några google förslag senare så snubblade jag över ett recept som någorlunda matchade vad som fanns i mitt kök redo att användas. 

Så glad att jag provade – för det var en hitt! Snabbt och lätt att laga, fattades cashewnötter och vitkål vid första lagningen men så gott med texturen och smaken av nötterna. Smakerna passade otroligt bra ihop och det här kommer att ingå i min matsedelrotation från och med nu!

Enligt originalreceptet ingår vitkål och morot också i woken, jag hade inte vitkål hemma och morot ska jag helst undvika. Men jag tror att det här är den typen av rätt där man kan blanda ner vad man vill, för att få woken lite extra god rostade jag sesamfrön och hade över (dag 2 hade vi rostade naturella cashewnötter jag hackade i mindre bitar). 

Hoisinnudlar med färs

Justerat för att passa mig, originalrecept av Jennie Walldén

450 g färs
400 g äggnudlar

Marinad
4,5 msk japansk soja
3 tsk sesamolja
3 tsk strösocker
1,5 tsk risvinäger
1,5 krm svartpeppar, nymald

Woksås
1,5 msk japansk soja
1 msk Heinz chilisås
1,5 dl hoisinsås

Wok
1 stor rödlök, skalad och strimlad i fina bitar

+ Rostade cashewnötter / sesamfrön

Börja med att blanda färsmarinaden, häll den sedan över färsen och blanda ordentligt. 
Koka nudlarna en minut kortare än angivet på förpackningen och skölj dem sedan i kallt vatten. 

Rör ihop woksåsen och skär upp grönsakerna du vill ha i din wok – i mitt fall rödlök. 

Stek färsen i lite olja i en riktigt varm panna (wokpanna/stekpanna), se till så att köttet blir ordentligt finfördelat när du steker. Tänk på att inte hälla med marinaden när du steker färsen, vi är klara med den och kan bara slänga den.

När färsen är genomstekt tillsätt rödlöken och stek, jag stekte tills min rödlök blev mjuk och sedan tillsatte jag nudlarna. Häll woksåsen över och blanda ihop väl, servera sedan med de rostade sesamfröna eller cashewnötterna strössla över din portion och ät!

Jag värmde upp mina rester dagen efter med lite vatten i pannan, blev som nytt men smakade mer eftersom det stått och dragit till sig mer av alla smaker.
Så otroligt gott och lätt- & snabblagat. 

About

No Comments

Leave a Comment