Recept på Änglarnas cupcakes (muffins med rabarber)

änglarnas cupcakes

Änglarnas cupcakes

Receptkälla mina rosa cupcakes (Princess Cupcakes), en receptsamling jag fick av mina föräldrar för en del år sedan. Och med rabarber i frysen var det kul att provbaka förra helgen, måste prova fler nya recept. 

Det blev riktigt goda muffins och vill mm lyxa till det blir de som små pajer när de är varma med en klick glass eller vaniljsås till. 

Ingredienser

Solrosolja
275 gram rabarber (späda, ansade och skuren i cm stora bitar)
175 gram muscovadosocker
150 gram smör (mjukt)
3 ägg
175 gram mjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk malen kanel

25 gram smör (mjukt)
50 gram mjöl
25 gram muscovadosocker
3 msk mandelspån
florsocker, till pudring

Förberedelser

Ta fram smöret i god tid så de hinner bli mjukt. Ställ upp 12 muffinsformar på en bakplåt eller ännu bättre i en muffinsplåt (så de reser sig fint). Förvärm ugnen till 200 grader.

Så här bakar du receptet

Blanda rabarberbitarna med 25 gram muscovadosocker och en matsked rapsolja, bred sedan ut på en plåt (tips ha bakplåtspapper under). Baka i ugnen ca 20-30 minuter, de ska ha blivit mjuka och fått lite färg när du tar ut dem. Sänk ugnen till 175 grader.

Lägg 150 gram muscovadosocker, 150 gram smör och ägg i en skål. Sikta ner mjölet, bakpulvret och kanelen och vispa tills du har en fin ljus och luftig smek. Häll upp smeten i formarna, jämna till och peta ner rabarberbitarna.

För smultoppingen kör smöret och mjölet i en matmixer, tillsätt musovadoscoret och blanda lite till. Fördela toppingen över dina 12 muffinsformar och avsluta med mandelspånen.

Grädda sedan ca 25-30 minuter, testa med sticka. De ska ha blivit gyllengula och fluffat till sig ordentligt. Låt svalna på galler och sikta över florsocker vid servering.

About

No Comments

Leave a Comment