Pulled pork
Pulled pork blir på svenska ”draget fläskkött” och det är en rätt bra förklaring på vad det är. Man kokar helt enkelt köttet på låg temperatur över en lång tid, sedan drar man sönder köttet med en gaffel. Extremt lättlagat, sköter sig själv i ugnen och väldigt gott! Tacksam rätt att göra till många, lätt göra allergivänlig bara lusläs innehållet på barbequesåsen ordentligt och byt ut bröden mot tex gluten/mjölk/laktosfria.
Receptet nedan är tillagat med inspiration från Vigårda & Jamie Oliver och Maria med utgång från Ica’s recept; http://www.ica.se/recept/pulled-pork-713315/
Pulled pork
Receptet är uträknat till 4-5 portioner. Till nästa gång ska jag krydda lite mer modigt 😉
Ingredienser
1 kg benfri fläskytterfilé i bit
2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 gul lök
1 röd lök
2-3 krm vitlökspulver (hade ingen färsk vitlök hemma)
2,5 dl Heinz barbecuesås
Gör så här
Sätt ugnen på 125°C.
Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar (jag föredrog att lita på Mister Jamie och ökade tiden till 10 timmar), tills det är riktigt mört.
Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel (använd plastgaffel om du har en ömtålig gryta!!) så det faller isär och blandas med såsen.
Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.
Så gott det ser ut! Visade det för maken så vi ska försöka göra det nån gång 😉
Måste ju bara planera in det….. Gissar på att det blir på samma sätt som när vi gör tjälknöl, den får tillagas under natten 😉
Kram
Ska prova göra pulled pork själva idag i slowcookern. Det kommer en bild på FB imorgon om det blir bra!