Provbakat brödrecept vilka nitlottar

Laktosfria bake off frukostbullar och ostfrallor
Laktosfria bake off frukostbullar och ostfrallor
Provat baka laktosfria franskbröd med torrjäst från Lidl
Provat baka laktosfria franskbröd med torrjäst från Lidl

Har trillat in i en rutt av trött på butiksköpta färdiga bröd och att köpa nya färska butiksbakade bröd är både dyrt och en hel vetenskap för att undvika saker som jag är allergisk emot. 

Så jag tänkte att jag skulle prova mig fram till någon form av bröd – bullar som är lätta och tacksamma att baka men som även smakar riktigt gott. För poängen är att det ska smaka gott men även vara snällt för magen, kanske snällt mot plånboken med?

Först ut provade jag ett Bake-off bröd recept från Fredriks Fika (receptlänk), dom blev väldigt fina men jag tyckte inte alls om smaken. Smakade väldigt salt och jag tror jag kommer prova frysa in färdig jästa bullar med ett annat recept och ha som ”bake off” att baka klart vid annat tillfälle. 

Vid ett senare tillfälle provbakade jag franskbröd recept från Kungsörnen (receptlänk) och bröden blev fina, jäste bra, fin färg men så totalt smaklösa och tråkiga. Ska dock prova rosta det och se om det passar mig bättre, det går dock inte att jämföra med butiks franskbröd.
Så jakten på ett gott lättbakat bröd/bullar fortsätter. 

About

No Comments

Leave a Comment