Planering av makens lunchlådor

Lunchlådeplanering

Den här vintern och våren har varit väldigt dyr för vårt matkonto, så i ett försök att få bukt med de skenande utgifterna blir det frys, kyl och skafferirensningar och matplanering. 

Eftersom jag varit så sjuk och trött har det blivit många hämtmat, impulsköp för att laga middagar och mycket halvfabrikat som inte ens är gott. Maken har inte fått rester till lunch och vet ni vad, köpa lunch varje dag blir riktigt dyrt! 

Så sista veckorna har jag gått in hårt för att rensa här hemma och lagat lunchlådor som maken älskar, är det mat han älskar så har han inga som helst problem med att ta med sig en låda när han går till jobb.

Igår – fredag åkte vi för att storhandla på Ica Maxi, vår butik skickar varje månad ut rabattkuponger som ger 100 kr rabatt på ett köp över 1000 kr så vi brukar passa på att fylla på ordentligt då. Vi är bara två personer i vårt hushåll, så vi har ingen extrem omsättning på mat för jag kan tänka mig att 1000 kr låter lite för många, men för oss får vi kämpa för att komma upp i den summan.

Med en någorlunda färdig inköpslista handlade vi nästan enbart saker på listan, det blev lite impulsinköp av saker med ät-snart priser och lite annat som glömts skrivas upp på listan. 

Maken hade gjort en önskan till sina lunchlådor, han vet att jag har inga problem med att provlaga vilka rätter som så länge de inte gör mig sjuka att laga. Tvärtom så älskar jag utmaningar, men det blir sällan av då man ibland bara inte orkar skriva ner recept eller tycker det känns dyrt. 

Men igår handlade vi allt som behövdes för att provlaga en kopia på Canelloni med spenat och ricotta som han åt på Mamma Teresa i Landskrona förra månaden. Jag hittade ett recept på Ica’s hemsida (länk) som jag ska prova, så får vi se hur utfallet blir. 

Det här blir inte en av de billigare lunchlådorna jag lagar, receptet bör räcka till ca 4 portioner så räknade ut att priset blir ca 26,50 kr/ lunchlåda. Men jämför det med att äta ute eller köpa en Findus/ Felix /Dafgård färdigrätt så är det värt det, tycker jag!

Utöver den här pastarätten blir det två lunchlådor med isterband och dillstuvadpotatis för 24:50 kr/lunchlåda och en favorit i repris för 3:e gången(!). Maken är helt galen i mina köttbullar i tomatsås med färsk pasta till, inte mig emot de brukar landa på ca 16 kr/lunchlåda.

I ät-snart sektionen hittade jag rösti på rullar, utlovar ett inlägg med dessa när jag använder dem och de kommer bli lunchlådor av dem med lingonsylt och stekt bacon till. Dock osäker på hur bra bacon klarar frysen, de är kanske bäst lagade dagen före?

Det här blev ett litet annorlunda inlägg från mig, hoppas ni tycker om det för jag tycker om den här typen av inlägg att läsa själv (eller se på youtube). 

About

2 Comments

  • Hanna Marie K maj 25, 2019 at 16:00 Reply

    Älskar den här typen av inlägg, och ser gärna fler! 🙂

Leave a Comment