Pastellfärgad torsdag

älskade syskonbarn, yngsta brorsonen H

handgjorda marsipanrosor och blad av Odense marcipan

handgjorda marsipanrosor och blad av Odense marcipan

handgjorda marsipanrosor och blad av Odense marcipan

Ett par dagar med bara fokus på mig så var jag idag redo att återse yttervärlden. Styrde stegen hem till mina föräldrar för att hänga med min lilla brorson H.

Troligen den näst sista i min familj som fortfarande är kortare än mig. Gjorde ett försök att fånga oss på en bild tillsammans, men H tyckte det var roligare att testa göra olika grimaser. Fullt försåtligt, jag gör oftast det med när jag får en kamera upptryckt i ansiktet.  Normalt beteende när man är 20 månader, vet inte riktigt vad min ursäkt är..

Medan lilla H sov middag (visst låter det skönt att sova middag?) så pysslade jag och mamma med figurmarsipan. På söndag är det äldsta syskonbarnet Emma att ha 19 årskalas, kontraster! Så vi gjorde rosor och rosblad som ska få dekorera tårtan.

Som alltid kunde jag inte låta bli att experimentera när jag gjort en rosa ros, att bara ha tillgång till svart, rosa, blå och grön är begränsande. Jag blandade rosa och blå tills jag fick en härlig lila/lavendel nyans och fortsatte med att blanda blått och grönt för ny nyans på bladen. Mamma blev inspirerad och blandade rosa och grönt till en aprikos/hudtons färg. Tyckte våra alster blev riktigt fina, hoppas födelsedagsbarnet blir nöjd med!

Nu ska jag värma gårdagens rester till kvällsmat, sämre kan man ha det när det vankas potatis, sås & köttfärslimpa.

About

No Comments

Leave a Comment