Pappas födelsedagsfirande med godaste maten

Handvispad hemlagad bearnaise

Hemlagad plankstek med pommes duchesse, kyckling och handvispad bearnaise

Frödinge schwarzwaldtårta

I tisdags hamnade vi hos mina föräldrar igen, pappa firade sin 78årsdag. Och jag föreslog veckan före att vi kunde laga plankstek för jag vet att det älskas av oss alla. 

Potatisen var förkoktså det var lätt för mig att blanda smeten/moset till pommes duchesserna jag skulle spritsa på plankorna. Hade dock ett missöde med att vi inte hitta rätt tyll och tyllen jag provade inte riktigt passade. Så när jag försökte forcera ut moset genom spriten (liten tyll mycket handkraft) så flög tyllen iväg.. 

Poff sa det och så var det bara att börja om efter en modifikation av spritspåsen, påsen är från märket gastromax medan tyllkittet kommer från Gekås (det finns spritspåse till kittet men den är ovaxad och blir kladdig/fet helt enkelt skräp till mos). Med lite tålamod så var till slut alla fem plankor spritsade.. Det tar lite längre tid när saker inte går som man vill. 

Medan plankorna fick färg i ugnen och kyckling åkte på spisen vispade jag ihop bearnaisesåsen. Har inte gjort det jättemånga gånger men receptet börjar verkligen fastna ordentligt i huvudet på mig och såsen blev kanon. Receptet bör finnas på bloggen under fliken mat recept. 

Det mumsades sparris i bacon, grillade tomater, fläskfilé, kyckling mm i stora lass. Jag höll mig dock till kycklingen för min mage blir så jobbig när jag har mens så dumt addera saker som ger mer magsyra i onödan. Var vansinnigt gott ändå, får vi göra om igen fler gånger i höst. 

Sedan bjöds det på tårta, köpetårta från frysdisken för pappa hade valt brors favorittårta en Frödinge schwarzwaldtårta. Inte dumt alls, en trevlig kväll som alltid. 

Hoppas far med nöjd med sin dag också, fina bästa högt älskade pappa som fyllde 78 år. Första och enda gången han är dubbelt så gammal som mig. 

About

No Comments

Leave a Comment