Pannkakssöndag

Det var så längesedan vi hade pannkakor att maken skickade en vänlig förfrågan i textmeddelande i söndags (han jobbade helg). Och hur kan man säga nej till det?

Så jag vispade ihop en dubbelsmet av ”mitt” amerikanska pannkaksrecept som jag älskar (receptlänk). Och för första gången i min historia lagade jag stora amerikanska pannkakor, stora är kanske en överdrift för jag stekte i mitt tefal omelettjärn men betydligt större än i plättjärnet jag brukar använda..

Skillnaden på svenska och amerikanska pannkakor är förutom proportioner på mjöl, mjölk och ägg även att det finns bakpulver, socker i smeten och smör. Det var roligt se hur de jäste när jag stekte dem i större storlek, riktigt härligt fluffiga! Men nästa gång får de åka i mitt tefal pannkaksjärn för det var inte så lätt att vända dem utan att de fick en ful liten kant.

Vad brukar ni äta till era pannkakor, här blir det helst ljus sirap och bacon när vi orkar. Det blev så många pannkakor av smeten att vi åkt pannkakor även i måndags (väldigt synd om oss!).

About

No Comments

Leave a Comment