På godisdate hos Små karameller söta

För ett par veckor sedan lockade min väninna Anna mig till storstaden Helsingborg (jag bor 1½ mil utanför sedan snart 6 år sedan) för en godisdate. Så jag trotsade dum axel och fick skjuts till stan av snälla föräldrar som ändå skulle ärende i närheten.

Möttes i butiken Små karameller söta i Helsingborg (länk) av Anna och supertrevliga Elisabeth som äger butiken. Fick en personlig rundtur i den charmigt inreda lokalen, härlig second hand inredning som skapar den där ”gammeldagskänslan” som matchar godisutbudet.

För Små karameller söta är ingen vanlig godisbutik, det är som att färdas till barndomen och nostalgin flödar över en. Här hittar man inte massproducerat godis, utan bara härligt klassiskt godis som jag tror även min farmor skulle ha uppskattat. Det som överraskar är att här finns både sockerfritt och ekologiskt godis om så önskas.

En av leverantörerna är lokala Sockerbageriet med klassiker som Nickel, AKO kolor originalen som jag saknat. Självklart kan man inte besöka en godisbutik utan att komma hem med lite gott, blev två strutar karameller – lakrits & polkaspån, en ask gelehallon (SÅ jäkla goda) och en födelsedagspresent till mamma med blandat gott i.

Så mycket gott samlat på ett ställe, jag hoppas på ett återbesök snart för jag behöver fylla på godisförrådet..  😀

About

No Comments

Leave a Comment