Ost & bacon muffins
Dagens frukost blir ost & bacon muffins för att få lite variation i kosten, det blev 6 muffins av receptet (provlagade torsdag kväll). Lite osäker på receptkälla, receptet cirkulerar överallt på nätet med små variationer.
Bakade mina i pappersformar storlek xl, för extra stabilitet satte jag pappformarna i min muffinsplåt. Om man inte gillar att muffisen fastnar i pappformarna så kan man pensla formarna lite lätt med olivolja!
Jag var ärligt talat lite skeptisk till det här receptet, men provade det för sambons skull. Har du ätit en ost och skink paj någon gång, tänk bort pajskalet och du har exakt vad muffinsen är i smak och konsistens. Inte alls äckligt, men inget jag kommer att längta efter. Kommer dock bakas fler gånger, äta bör man och variationerna på fyllning är oändliga..
Ingredienser
5 ägg
0,5 dl vispgrädde
1 dl ost
1 pkt bacon
peppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, den blir lagom varm till du är klar med resten.
2. Klipp (ja, sax är smidigast) baconet i små bitar och stek på järn.
3. Vispa ägget och grädden till en jämn röra, peppra, vänd ner osten och baconen.
4. Häll sedan smeten i muffinsformar, grädda i ugnen (175 grader) i 20 minuter.
5. Flytta upp muffinsen högst upp i ugnen och sätt på grill, höj värmen och låt stå 2 minuter till så muffinsen får lite färg.
Det SER gott ut i alla fall!
Ser jättegoda ut!
Hej
Har precis gjort min andra sats utav muffinsen och jag tycker att dom var jättegoda men jag tycker (konstigt nog)att dom är mycket godare kalla. dom smakar då inte bara omelett som dom gör varma.
Hälsn.Inger
Jo mitt mail var från nån som hette Anna, är också nyfiken på hur dom försöker värva bloggare 🙂 Ha en skön helg!
[…] Receptet hämtat från Helen Holmberg […]
[…] Ost & bacon muffins […]