Onsdag

Ännu mer förkyld än igår, så blev nässpray, ögondroppar, panodil och en lång dusch för att bli människa idag och åka in till stan för lite wordpress skola för familjen Linetti. Alltid lika trevligt hälsa på ”nere i källaren” som La Trattoria Linetti ligger i, man skulle kunna tro att en källare skulle kännas klaustrofobisk men faktiskt inte =)

Luca trollade fram varsin assiett med italienska små delikatesser att provsmaka, experiment från köket.. Som alla smakade på tok för gott, men tiramisu är verkligen outstanding något av en stor favorit för mig! Från vänster är det alltså Tiramisu, det vita är ett experiment på bland annat vitchoklad och rabarber (ljuvligt) och till höger är en experiment version på Petit Choux med en italiensk färskost i (tror jag). Mycket hysh hysh kring nya recept 😉 Kan bara säga att det blir helt klart att planera in ett besök i källaren snart igen.. Åhh längtar!

Efter mötet blev det Väla för en inomhus promenad, det är isgator överallt här just nu och är lite less på att trilla. Sprang på en kär bekant och sällskap så blev extra trevligt! Ett varv på köpcentret och enda inköpet blev panodil (glömde ju så klart mina hemma), fick en dundrade huvudvärk och febertopp men gick över med en loka & 2 panodil zapp.

Kan rapportera att nya Loka Hallon Persika inte va någon höjdare, men den slank ner. Tack till Lokas facebooksida (facebook.com/loka) där de delade ut gratiskoder för 50 cl flaskor, kanske gör än? Efter väla blev det besök hos svärfar där vi åt kinamat, sen citygross på vägen hem och avrundade en på tok för lång dag i soffan med Glee. Älskar verkligen Glee, perfekt avrundning på två bra dagar med schemaledig sambo.

Frukost
2 skiva(or) Rasker (4 pp)
1 tsk Laktosfri De Goda bordsbytta (1 pp)
2 skiva(or) Hushåll Mager 17% (1 pp)
3 dl Vatten (0 pp)

Lucas italienska smakprov på delikatesser

Lunch
Linetti fika – Snabbval (10 pp)
3 dl Mineralvatten (0 pp)

Kyckling Satay med jordnöttssås och ris

Middag
100 g Ris kokt (3 pp)
120 g Kycklingfilé (3 pp)
3 msk Sataysås jordnöt (3 pp)
3 dl Mineralvatten (0 pp)

Mellanmål
30 g Indian Popcorn Naturell (3 pp)
10 dl Fun Light Strawberry (0 pp)
1 st Äpple (0 pp)

Använda ProPoints™ värde: 28 av 28

About

3 Comments

 • Linda februari 16, 2012 at 05:55 Reply

  Vi följer gääääärna med och äter italienskt snart igen!! Tror dock du räknat lite lågt på kyckling satay rätten. Vi åt kinamat i söndags men jag hoppade över den rätten för jag tyckte den ”kostade” för mycket. Tror det var 16 pp bara utan ris… Fick bli wokade jätteräkor med grönsaker istället 😉

  • Helen Holmberg februari 16, 2012 at 15:44 Reply

   Förstår det, sååå gott! Jag är lite splittrad över poängräkningen på Kyckling satay, 16 pp låter hysteriskt mycket =/
   Kikar man på receptet för kycklingspetten här http://www.coop.se/Recept–mat/Recept/c/chicken-satay/så är det bara kycklingfilén som ger poäng, däremot så tror jag såsen är fler poäng än den färdiga från Blue dragon 🙁

 • Linda februari 16, 2012 at 16:15 Reply

  Det kan vara lite klurigt ibland när man köper mat ute. Man får höfta lite 😉 Jag brukar alltid ta i lite överkant för att vara på den säkra sidan.

Leave a Comment