Onsdag
Första dagen på närmre en vecka som det blivit användning av köket här hemma, så höll nästan på att glömma bort provsmakningen av kycklingrätterna från Kronfågel Deli via Spot & tell (direktlänk till spot&tell kronfågel deli info). Tur man tittar en extra gång i kylen före man sticker iväg och fixar ärende, hade allt hemma för en lyxig “ätardags” middag. Kändes lagom ansträngande med något man bara kan sätta in i ugnen så sköter det sig själv, förväntningarna var ganska höga..
Tillagad Kronfågel DELi prosciutto & salvia (lårfilé)
och tillagad Kronfågel DELi grillad paprika (bröstfilé)
Rostad potatis med bearnise grillsås och de olika kronfågel deli rätterna
Nya favorit färdigsåsen Bearnise Grill från Rydbergs
Medan sambon skötte ugnen för maten skalade jag och skar upp äpple från mamma och pappas trädgård, närodlat och ekologiskt kan knappast bli bättre! Degen stod dock sambon för och sätta den i ugnen för efter ha skurit potatis, skalat äpple och skurit äpplena var mina fötter helt slut.. Bra med teamwork fast sambon va lite senil med ugnen det mesta blev lite småbränt!
Så vad tyckte vi om Kronfågels nya DELi produkter? Lårfilén var ingen höjdare, den fina skinkan blev stenhård och salvia smaken på tok för dominant. Kändes som ett försök till saltimboccca med kyckling, det funkade inte alls! Ca 30 minuter i ugnen för lårfilé kändes för länge, tror rätten vunnit på stekpannan och bli inrullad i skinkan när köttsaften va klar så skinkan bara blir lite ljummen på sin höjd. Bröstfilérna hade god smak, men ingen “wow” upplevelse. Inte så mycket att säga om dom, smakade gott och var smidigt att bara sätta in i ugnen. Bra alternativ om man saknar kreativitet någon kväll. Kommer prova båda en gång till med andra tillbehör och se om vi tycker bättre om dom då. Vi får väl se 😉
Ätardagen innehöll godis, liten portion paj, dåligt med vatten men en del promenerande blev det minsann!
fina kort!!
Tackar!!