Onsdag

Första dagen på närmre en vecka som det blivit användning av köket här hemma, så höll nästan på att glömma bort provsmakningen av kycklingrätterna från Kronfågel Deli via Spot & tell (direktlänk till spot&tell kronfågel deli info). Tur man tittar en extra gång i kylen före man sticker iväg och fixar ärende, hade allt hemma för en lyxig ”ätardags” middag. Kändes lagom ansträngande med något man bara kan sätta in i ugnen så sköter det sig själv, förväntningarna var ganska höga..

image

Tillagad Kronfågel DELi prosciutto & salvia (lårfilé)

image

och tillagad Kronfågel DELi grillad paprika (bröstfilé)

 

image

Rostad potatis med bearnise grillsås och de olika kronfågel deli rätterna

image

Nya favorit färdigsåsen Bearnise Grill från Rydbergs

image

Medan sambon skötte ugnen för maten skalade jag och skar upp äpple från mamma och pappas trädgård, närodlat och ekologiskt kan knappast bli bättre! Degen stod dock sambon för och sätta den i ugnen för efter ha skurit potatis, skalat äpple och skurit äpplena var mina fötter helt slut.. Bra med teamwork fast sambon va lite senil med ugnen det mesta blev lite småbränt!

Så vad tyckte vi om Kronfågels nya DELi produkter? Lårfilén var ingen höjdare, den fina skinkan blev stenhård och salvia smaken på tok för dominant. Kändes som ett försök till saltimboccca med kyckling, det funkade inte alls! Ca 30 minuter i ugnen för lårfilé kändes för länge, tror rätten vunnit på stekpannan och bli inrullad i skinkan när köttsaften va klar så skinkan bara blir lite ljummen på sin höjd. Bröstfilérna hade god smak, men ingen ”wow” upplevelse. Inte så mycket att säga om dom, smakade gott och var smidigt att bara sätta in i ugnen. Bra alternativ om man saknar kreativitet någon kväll. Kommer prova båda en gång till med andra tillbehör och se om vi tycker bättre om dom då. Vi får väl se 😉

Ätardagen innehöll godis, liten portion paj, dåligt med vatten men en del promenerande blev det minsann!

About

2 Comments

  • mon november 4, 2011 at 11:04 Reply

    fina kort!!

    • Helen Holmberg november 4, 2011 at 18:51 Reply

      Tackar!!

Leave a Comment