Onsdag

Nä men varför inte flytta gränserna lite och testa nya saker, som till exempel kycklingburgare! Visste inte alls vad jag skulle förvänta mig men om man inte vågar prova så kan man inte bli klokare. Hittade en nyhet(?) eller ny förpackning med kronfågel hamburgare på Ica Maxi i tisdags och tänkte att jag måste kunna göra något intressant med det. Kände mig redo först dagen efter..

Inga stekta gröna tomater men väl härligt röda små tomater

Till middagen serverades det enbart grönsaker i olika former, inga stekta gröna tomater (filmklassiker Fried Green Tomatoes med Kathy Bates) men väl härligt röda små tomater fick det bli till sambon (jag får ju äta rött).

Rödlök

Man kan inte äta hamburgare utan lök och eftersom jag föredrar rödlök framför gul blev det sådan, nästa gång ska jag dock steka den lite så den blir mindre skarp i smaken.

Sweet Baby Ray's Sweet Vidalia Onion Barbecue Sauce

För att få lite smak på kycklingburgarna penslade jag dom tunt med lite Sweet Baby Rays BBQ sås Vidalia Onion, samt salt och svartpeppar. Tomatpurén är upphettad tomat och det brukar jag tåla som är allergisk emot tomat. Riktigt god lite lätt rökig smak.

För er som är allergiska innehåller såsen följande; Hög fruktossirap, vinäger, tomatpuré, vidalia lök(6,5%), destillerad ättika, farinsocker, modifierad stärkelse, salt, torkad lök(0,8%), ananansjuice koncentrat, naturliga aromämnen, naturlig rökarom, kryddor, färgämne (sockerkulör), konserveringsmedel(E211), antioxidationsmedel(E 358), vitlök, melass, majssirap, socker, tamarind, fruktextrakt.

image

Fick bli wok (fuskade och köpte findus Thai mix) till sambon, svårt hitta färdiga woks kombinationer jag tål. Thai wok innehåller; Morot (orange och gul), lök, bönor (baljväxt), röd paprika (rött), bambuskott, minimajs, kinesisk svamp (Black Fungus), salt och svartpeppar.

imageSjälv åt jag min 1,5 hamburgare med sallad, rödlök och gurka. Inte alls dumt faktiskt, hade förväntat mig mald färsk konsistens på köttet men påminde mer om en kassler skiva i tugg- och skärmotstånd. Ytterst förvirrande och får ett slutomdöme på 3 av 5, inget jag kommer att längta efter men god ersättare till annan snabbmat 😉 Ingredienser; Kycklingkött 80%, vatten, potatisstärkelse, salt, druvsocker, potatisfiber, lök, vitpeppar, stekta i raps- och solrosolja.

 

About

1 Comment

  • C april 19, 2013 at 19:56 Reply

    Halloj!

    Åhh, är det dessa kycklingburgare http://www.rosepoultry.se/ugnsklara_produkter.asp så tycker jag att de är supergoda!
    Jag kryddar dem med svartpeppar o paprikapulver, mot slutet lägger jag på en lite bit ost som får smälta lite. Sen har jag stekt lök o har på o lite andra tillbehör – blir sååå gott. Detta gör jag när vi äter dem som riktiga hamburgare med bröd (finns grovt hamb.bröd).
    MUMS!

Leave a Comment