Nytt recept – Canelloni med spenat och ricotta
- On maj 31, 2019
- By Helen
- 0 Comments
När vi storhandlade förra veckan så utlovade jag att provlaga ett nytt recept för makens lunchlådor, ett bra sätt att locka han att ta med sig dem till jobb. Receptet blev blev riktigt gott och att det är vegetariskt är inget man ens funderar på.
Det här är inget billigt recept att laga, men detta räckte till 3 rejäla lunchlådor och jämför man med att köpa det färdig lagat blir det ändå rätt okej. Ibland får man ha det lite lyxigare, eller hur?
Canelloni med en fyllning av spenat och ricotta
Ingredienser
1 stor lök
2-3 vitlöksklyftor
50 g färsk spenat
1 msk olivolja
250 g ricottaost
salt och peppar
1 tsk torkad oregano
200 g färska lasagneplattor
1 burk pastasås, ca 400 g
ca 10 gram riven parmesanost
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök, fräs löken, vitlöken och spenaten i olja tills mjuka. När all olja absorberats Rör ned osten, blanda väl och tillsätt salt, peppar och oregano.
Förvärm ugnen till 225°C.
Häll ett tunt lager av pastasåsen (lite mindre än hälften) i botten på en ugnssäker form.
Nu är det dags att ta lasagneplattorna och lägga på fyllningen (till nästa gång kommer jag köra fyllningen med en stavmixer). Sedan rullar jag ihop och lägger min fyllda pastarulle med skarven ned mot botten i formen.
När alla är rullade så häll över resterande pastasås och strö över parmesanosten.
Sätt formen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera med goda grönsaker till och kanske en bit bröd?
Canneloni filled with spinach and ricotta cheese
So I made this dish the other day per request from my husband, it’s vegetarian friendly and surprisingly enough I enjoyed it also!
It’s a bit different from I normally make and it’s not a cheap meal to make but sometimes we have to spoil ourselfs. If compared to getting take out or a meal out, it’s still a lot cheaper and this was enough for 3 large lunchboxes.
Ingredients
1 big onion
2-3 garlic cloves
50 g fresh spinach
1 tablespoon olive oil
250 g ricotta cheese
salt and pepper
1 teaspoon dried oregano
200 g fresh lasagne sheets
1 jar of pasta sauce (400 g)
15 gram of grated parmesan
How to
Peal and chop up the garlic and the onion, fry them in the olive oil together with the spinach. When the oil is gone and they are soft you are done.
Mix in the ricotta cheese, add the oregano, salt and pepper and mix together thoroughly (I might mix with a blender next time to get the spinach in smaller pieces).
Preheat the oven to 435 F.
Pour a layer of the pasta-sauce in the bottom off a oven-safe form, use less than half of the sauce.
Take your lasagne sheets, one by one you put some filling on them and roll them up. Put them with the joint down in the form. When all are done, pour the last of the sauce over and sprinkle the cheese on top.
Put in the oven for about 20 minutes. Serve with a sallad or whatever makes you happy.
Relaterade
About Helen
No Comments