Ny långsam köksleksak

image

image

image

image

Igår när jag var på City Gross och handlade fick även en tidig julklapp följa med hem, en 6,5 liters slow cooker av märket Centurion. Vi har aldrig tidigare pratat seriöst om att köpa en långkoksmaskin tidigare eftersom alla vi tittat på varit och är dyra.

Men med en 10% rabattkupong på hela köpet i utskick från butiken och kampanj pris på 299 kr, vilket blev ca 270 kr (att jämföra med 450 kr jag sett online) så nämnde jag det i söndags för maken. Så där på skämt, tänkte att teknik nörden inte skulle godkänna en lågbudget version. Men han nappade på idéen, så idag slog jag till när jag var i butik med bärhjälp (tack snälla pappa).

Blev faktiskt positivt överraskad över hur robust slow cookern verkar vara, själva grytinsatsen har egna handtag så man kan lyfta upp den ur maskinen. Lätt att diska, t0l diskmaskin och lite trevligare ställa fram grytan när man dukar fram middag.

Själva inställningsdelen ger en del att önska, det finns bara low (låg temperatur), high (hög temperatur) och auto utöver off. Auto verkar vara mellan läget, lite märklig benämning och reglagend ordningen är lite knasig. Mer logiskt att ha först av, låg, mellan och hög.

Och nu är första grytan igång, en salig blandning ingredienser har åkt i; för stekt färs med bönor, lök, vitlök, chili, paprika och krossade tomater. Samt kryddor och lite starka såser maken hällt i..

Kommer med säkerhet att blogga mer om den här maskinen efterhand som jag lär känna den och provar recept. Ikväll kommer bilder på hur första grytan blev och fler blir det i framtiden, lite slow cooker recept med.

Har ni tips på recept så kommentera gärna.

About

4 Comments

 • Tant Sviskon oktober 21, 2015 at 06:55 Reply

  Åh, vad kul! Jag har varit väldigt sugen på en sådan, men jag känner mig osäker på om jag skulle våga låta den stå på när vi inte är hemma… och då kan jag ju lika gärna använda spisen tänker jag. Nyfiken på att höra mer om vad du tycker och hur du använder den! (Jag köpte ju bakmaskinen efter att ha läst om den hos dig, och den är jag supernöjd med!) 🙂

  • Helen Holmberg oktober 22, 2015 at 22:39 Reply

   Men vad skoj!! Bakmaskinen är använd här hemma så den är när på utsliten.

   Jag lovar blogga när det blir bra recept i slowcookern. Försök ett gick åt pipsvängen, brände fast i grytan. Usch usch.

   • Tant Sviskon oktober 23, 2015 at 07:21 Reply

    Ojdå, vidbränt är ju inte bra! Jag ska hålla utkik efter hur det går för dig med den!

    • Helen Holmberg oktober 23, 2015 at 22:40 Reply

     Nä bränt är inte skoj, smakade gräsligt och luktade skumt 😀 Har du helt gett upp om din blogg?

Leave a Comment