Middagsdejt i Helsingborg med trafikkaos och regn i luften 

Hej september och hej då augusti och alla sjukdommar! Förra lördagen gick vi ut och åt för ovanlighetens skull, men hade fått värdecheckar på BishopsArms och deras burgare på Marina Plaza är alltid så goda.. Så trots att jag kände mig lite sliten så blev det en dusch och att åka iväg till Helsingborg. Äntligen vant mig vid nya glasögonen också (Tommy Hilfiger inköpta på Synoptik), osäker på om jag visat bild med dom på så bjuder på en bild (till?).

Där möttes vi av kaos, de bygger om trafiken så mycket och bygger nere i hamnen så det var lite rörigt att hitta parkering. Men lite luft friskade upp huvudet och trots att vi var några minuter försenade så fanns mitt förhandsbokade bord kvar åt oss!

Både jag och maken beställde Sommarburgaren som jag provade redan i juli, i metallbehållaren är den ljuvligt goda vårlöksmajonäsen.. Älskar att det är riktigt västerbottenost på burgaren och ja, jag gillar pickladlök med (chockerande nog tog jag bara bort tomaten från min burgare) och till örtkryddade pommes. Önskar jag visste vilka örter, så man själv kunde smaksätta likadant men men..

Riktigt god middag med finaste sällskapet!

Här ligger BishopsArms vi åt på, vi lyckades taima in våra promenader mellan regnskurarna. Det syns nog för marken är blöt på fotona jag tog.

Ser fortfarande märkligt ut med gamla ångfärjestationen (svarta träbyggnaden) placerad vid vattenkanten!

Helsingborgs ståtliga rådhus, en gång för väldigt längesedan hade jag praktikplats här. Skötte hemsida och olika administrativa uppgifter inför se99 (en miljökonferens), 18 år sedan..

Det känns som en annan livstid, men minns fortfarande den fina utsikten över Helsingborgshamn. På datorns cdspelare gick nya skivan med Boyzone och jag spammade chefens epostnätverk med inbjudningar till event. Jag hade världens crush på Ronan Keating i Boyzone och hade klippt håret riktigt kort för första gången i mitt liv. Kände mig så vuxen trots att jag bara var 21 år , när jag tänker tillbaka så känner jag mig så liten då. Det är rätt skönt att bli äldre, erfarnare och klokare(?)!

Kvällen avrundade vi med att se filmen The Hitman’s Bodyguard, som förvånansvärt nog var mycket bättre än jag hade förväntat mig. Ryan Reynolds karriär har verkligen gjort ett uppsving, kul när man följt hans karriär sedan han var med i tvserien Tre vänner och en pizzeria i slutet av 90-talet. Hade nog en liten crush på han på den tiden och har nog än.

Men tillbaka till filmen, jag förväntade mig en hjärnlös och ocharmig action rulle (som Baywatchfilmen visade sig vara) men filmen innehåller både spänning, humor och värme. Och överraskade mig positivt, tiden gick fort och det är en perfekt film som är lättsedd.

Det kommer snart ett fredag i England inlägg, kom av mig lite under maginfluensan.  😯

About

No Comments

Leave a Comment