Mattias persiljestuvade morötter

Recept på klassiska stuvade morötter i en bechamelsås gjord från grunden. Perfekt tillbehör till stekt falukorv i lunchlådan.

Varit lite förkyld sista dagarna så inte riktigt orkat med att blogga, men häromveckan lagade jag lunchlådor åt maken; persiljestuvademorötter med stekta falukorvsskivor och korvstroganoff med ris. Så tänkte jag skulle sätta ihop receptet åt er (och mig själv, använder bloggen som kokbok). Det blir så mycket billigare, godare, mer mättande med hemlagade luncher åt maken när han arbetar.

Ett mål för i höst är att försöka göra mer storkok och frysa in samt laga mer lunchlådor, som jag kan dela med mig av här på bloggen. Hoppas ni tycker lika mycket om stuvade morötter som maken. 

Recept på klassiska stuvade morötter i en bechamelsås gjord från grunden. Perfekt tillbehör till stekt falukorv i lunchlådan.

Mattias persiljestuvade morötter

Ingredienser 
ca 350 gram skivade morötter
30 gram smör (2 msk)
30 gram vetemjöl (3 msk)
500 gram mjölk (5 dl)
60 gram finhackad persilja
Salt
Svartpeppar

Skala och skiva upp morötterna först, jag skar mina i tunna bitar så det blir lagom munsbitar. Koka morötterna ca 6-8 minuter, det beror på hur tjocka bitarna är.

 Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölet och blanda noga. Tillsätt sedan lite mjölk i taget under kontant omrörning, det ska koka medan du rör i såsen.

När all mjölk är i såsen, låt såsen sjuda ca fem minuter under omrörning (det bränns så lätt vid). Blanda ner morötterna och persiljan, smaka av med salt och peppar. 

Vill man kan man spara lite persilja och strö över när man serverar de persiljestuvade morötterna. Men här  skulle allt ner i matlådor bara så allt åkte i direkt. 

About

No Comments

Leave a Comment