Måndag, vecka 2

Tacoröra i isbergssalladsblad

Dagens middag: Egenkryddad färs med gurka, röd och gul lök, riven ost och creme fraiche i isbergssalladsblad
“Taco i lchq/lchf stuk”

Helens kokos- och mandelbröd

Dagens matintag har bestått av 4 Finn crisp med ost till frukost, mellanmål av tärnat äpple från föräldrarnas trädgård (lyxigt!), samt ett par bitar av brödet jag bakade och till middag blev det egen kryddad taco utan tacobröd. Druckit massor av vatten och inte haft någon huvudvärk idag men varit lite allmänt trött idag, gnällig och småsnuvig. Alla dagar kan inte va bra!

Matmässigt har det gått bra idag, men i tankarna har jag syndat väldigt mycket och det är framförallt godis jag längtar efter.. Antar det är känsloätaren som vaknat till liv när jag inte känt mig på så bra humör idag, bara att bita ihop och ignorera!! Inte så mycket tankar om motivation etc just nu utan att bara göra det, lite som när jag är hos doktorn och gör prover etc man biter ihop och tänker på att det är för min egen skull och ingen annans.

Taco utan bröd gick förvånansvärt bra att äta om ni undrar, saknade brödet mycket men avstår hellre det än att försöker baka något skumt mellanting att ha till just nu. Är tacksam att jag är hemma och slipper utstå alla frestelser dagligen som skola, arbetsliv etc kan utsätta en för, tycker min sambo är duktig som klarar stå emot och hålla sig till samma mat som mig ungefär. Han äterr mer fett, ägg och bacon än mig och mindre frukt tror det kallas lite striktare lchf då. Skulle aldrig klara det, jag vet kroppsfett och matfett inte är samma sak men det tar emot ändå när man läser en del recept i inspiration på bra lchf-lchq mat.

Har på känn att andra veckan kommer bli tuffare än första, första veckan är som alltid i början med saker roligt, spännande och nytt. Nu är det som sagt andra veckan och fantasin tryter, motivationen dalar och lusten att va ordentlig med den. Men jag kommer inte tappa bort mig, kommer äta rätt etc men det tar emot just nu som bara den. Vill dra på mig skorna och gå ner på ica och bulla upp med nybakat bröd, kakor, godis och rostad potatis med något gott kött och gräddsås.. Ingen skulle se det, ingen skulle veta det – förutom jag och då gör det väl inget?! Eller jo,men det skulle vara så lätt. Så lätt att ge upp, så lätt att låta impulsen ta över. Är det dessa impulser som får er att falla och sen tappa suget helt?

Jag tror att om jag skulle ge in för impulsen just nu så skulle jag vara väldigt körd, skam och skuld känslorna över misslyckandet skulle troligen göra det ännu svårare att göra rätt val imorgon. Nu gör jag ett medvetet val att avstå impulsen, jag är stark och stolt över mig själv som kan låta bli. På min kalender finns det dock redan två dagar markerade att spara allt gott till; 3 februari och 3 mars, så till dess så ska jag göra mig själv stolt vid varje val jag gör.

Får se om sambon kommer ihåg att handla batteri till vågen idag så det kan bli en vägning också, känns lite läskigt inte vägt mig på ett par månader.. Funderar på att ta av glasögonen och bara låta sambon se siffrorna, rädd att jag tappar all motivation om vågen visar den brutala sanningen efter månader av slarv!

Tack för alla fina kommentarer, om jag inte svarar är det inte nonchalans bara lite dåligt med energi just nu.

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: