Måndag & tisdag 12-13/1 #dagensmiddag #middag #pasta #köttfärssås

Laktosfri middag - pasta och köttfärssås

Laktosfri middag - pasta och köttfärssås

Gjorde en rejäl omgång av min köttfärssås så vi hade middag både i måndags och tisdags, skönt att bara kunna värma rester dagen efter 😉

Såsen gör jag på nötfärs, fräser den till fin färg och kryddar med svartpeppar, oregano och lite salt. I med 500 gram ekologiska passerade tomater och 1 dl vatten, låt puttra ihop och tillsätt 1 dl grädde och koka 5 minuter till. Smaka av och servera med nykokt pasta. Vi gillar ”platt” pasta (tagliatelle) passar bättre ihop än vanliga spagettin, fångar upp mer av såsen. Häller ner pastan i såsen, river ner ost och låter det smälta ihop lite och severar sedan.

Galet gott! Dag två häller jag över allt i en ugnssäker form, på med lite ost och in i ugnen en kvart cirka tills maten är varm.

I vanliga fall har jag lök i såsen men försöker dra ner på saker som oroar magen, men ni som inte har det bekymret fräs en fin hackad lök före ni tar i färsen så får ni lite mer smak på såsen.

About

2 Comments

 • CG januari 18, 2015 at 19:16 Reply

  Köttfärssås är såå gott, billigt o enkelt. Vi brukar alltid göra på ca 1 kg så har att frysa in 🙂
  Ett litet tips, vi drygar ut köttfärssåsen med röda linser o rivna morötter – såå gott o mättande!

  Kram ♥

  • Helen Holmberg januari 18, 2015 at 19:29 Reply

   Jag behöver nog större kastrull för den volymen sås 😉 Låter spännande med linser och morötter, tål tyvärr inte morötter eller baljväxter.
   Ha en finns vecka nu! Kram

Leave a Comment