Måndag till fredag

image

I måndags lagade jag en klassisk (laktosfri) korvstroganoff men istället för ris kokade jag istället durumpasta och blandade ner i såsen. Det blir magiskt gott och kanon som matlåda, då pasta tål bättre att mikras än ris.

image

image

image

image

I tisdags lagade vi tillsammans ost gratinerade taco skal med färs fyllning. Vi ställde skalen på en upp och nervänd muffins plåt så stod de stadigt i ugnen. Som ost provade vi en nyhet från Allerums med tre sorters ost i, blev riktigt gott med den smällt. Sedan kompletterade vi med gurka, laktosfri gräddfil, egen gjord tomat salsa och majs. Super gott, resterna åt vi upp på torsdagen i form nacho tallrikar.

image

Som onsdags middag i pausen från tvättstugan lagade jag en klassisk pasta bolognese eller köttfärssås som jag föredrar att kalla det. En riktig bolognese och inte den vi i Sverige kallar så är inte alls gjord på malet kött utan är ett långkok, ofta på högrev. Det här berättade min brittiska vän Andy för mig för längesen, han är lite av en matnörd han med. Till köttfärssåsen prövade lite av den rivna osten med två sorter, även den jätte god. Allerums är godaste ostarna som finns, lite dyrare och mycket godare.

image
Till fredags middag provlagade jag Findus torskpinnar, vi brukade äta just dessa för många år sedan och jag kan ärligt säga att jag hade glömt hur goda de var. Till serverade jag kokt potatis och en skvätt matlagningsgrädde.

Tack smartson för att vi fick vara testpiloter, dessa kommer garanterat köpas igen.

About

2 Comments

  • Hanna Marie Fiddeli februari 27, 2016 at 02:30 Reply

    Oj oj oj, måste verkligen prova de där gratinerade tacosen! Låter ju hur gott som helst!

    • Helen Holmberg februari 27, 2016 at 18:13 Reply

      Smält ost är fantastiskt gott 😉 Jag ställer våra i en upp och nervänd muffinsform så de får stöd, de vill gärna lägga ner sig ner annars 🙁

Leave a Comment