Måndag, dag 1 med propoints

Lite ovant räkna poäng, men väldigt lätt faktiskt! Enda minus är att jag och sambon som har våra egna viktväktar online konto måste lägga in alla recept & matsaker 2 gånger. Borde ju gå att lösa på ett bättre sätt på hemsidan, sen gärna en bra app för uppdateringen även till android tack! Har tack och lov hittat en app som räknar ut propoint värdet på matsaker så är man nyfiken, fundersam ute i affären bara slår man in värdena för kolhydrater, fett, fiber och protein så får man fram propoint värdet per 100g.

Måndagsmat 28 av 28 pp använda

Frukost/lunch: 2 dl mineralvatten och en Nutrilett Hunger Control Drink Rich Chocolate (6 pp)
Fika hos mamma: 1 portion Silviakaka (6 pp) och 3 dl mineralvatten + 4 dl vatten
Mellanmål: 2 äpple och 5 dl vatten
Middag 16 pp: 1½ hamburgare (icas egna är nyttigast 6 pp/st), 2 dl vitkål, 1 lök, 1 tsk smör (1 pp), 0,75 hembakt hamburgarbröd (6 pp) och 5 dl vatten

Blev bara en 10 minuters promenad där jag höll på att halka vartannat steg, usch usch dumma skor är inte bra! 10 minuterspromenad gav mig +1 aktivitets propoint som jag sparar till något gott.. Nöjd med maten, vet inte om Silviakakan var värt det men om man bakar så får man ju prova 😉 Och jag hade ju poängen, men herregud så sött allt smakar nu!

Måndags middag hamburgare med hemmagjorda hamburgarbröd med vitkål och lök

Måndags middag hamburgare med hemmagjorda hamburgarbröd med vitkål och lök
(Urkasst foto jag vet.. )

About

4 Comments

 • C januari 27, 2012 at 22:13 Reply

  Ett tips….

  Om du har era ”standardrecept/favoriter” m m på ditt VV konto så kan ju gubben din lägga in sina genom att du talar om hur mycket pp det är o han lägger in det som snabbval. Nackdelen är dock att det inte sparas till framöver…

  • Helen Holmberg januari 27, 2012 at 22:23 Reply

   Jag antecknar på papper så lägger vi båda in tillsammans så går det smidigt och snabbt =) Blir nog bra det här 😉 Synd jag inte kan spara recept och han sen kan söka upp dom.

 • emma-isabella januari 30, 2012 at 22:11 Reply

  Åhhh jag älskar silviakaka! Mums!!!
  Farligt gott 😉

  • Helen Holmberg januari 31, 2012 at 02:01 Reply

   Silvikakan var faktiskt inte så god efter 3 veckor sockerfritt.. 🙁 Tur i oturen kanske! Donerade alla kakorna till mamma, som tog med och bjöd på jobb. Perfekt sätt att slippa frestelser hemma på!

Leave a Comment