Måndag, dag 1 med Lchq

Så började dag 1 på det här med lchq, kändes lagom skoj när man vaknade och mådde inte helt hundra idag men bara att ta sig i kragen och hitta en kreativ lösning på första middagen!

Lyckades över förväntan hitta på något som lockade, fick bli en Snäckornas favorittäcke utan snäckorna ( recept Snäckornas favorittäcke) och med råkostsallad (fuskade med färdig på påse). Saknade inte pastan alls i rätten, vitkålen och moroten fungerade riktigt bra ihop med färs så det kommer jag prova igen. Är medveten om att morot inte är helt bra i lchq eftersom den växer undermark men i jämförelse med pasta etc så är det ett mycket bättre alternativ så den får stanna kvar!

image

image

Gratinerad gratäng, ser lite knasigt ut utan pastan i!

 

image

Provportion att börja med, var gott så tog en portion till i ungefär samma storlek.

image

Mellanmål idag har bestått av tärnat äpple, ja frukt rekommenderas faktiskt i lchq boken så jag är lycklig!! Frukt är gott och nyttigt, äpple är dessutom extra bra för det går åt mer energi att äta det än vad man får när man äter det.

image

Dryck idag har bestått av mineralvatten och vatten, viktigt dricka mycket just nu..

Om någon undrar så kan jag bekräfta att jag har huvudvärk som tusan idag och illamående, men jag vet inte ens om det verkligen hör ihop med dagens mat eller bara för att jag känner mig småförkyld och hängig redan före dagen började. Lite promenerande har hunnits med också samt ett ica besök för att fylla kylen med bra mat 🙂 Hur går det för resten av er därute?

About

2 Comments

 • Danielas Lchf januari 3, 2012 at 10:21 Reply

  Din huvudvärk kommer ifrån ”avgiftningen”, jag gick igenom exakt samma när jag började med lchf, jag darrade, mådde illa och hade huvudvärk.
  Men bara man håller i sig så går det över ganska fort! 🙂
  Hejja dig! Kram

 • Cinderella januari 3, 2012 at 19:35 Reply

  En del får väl huvudvärk när de drar ner på kolhydrater, vad det i sin tur beror på ska jag låta vara osagt. Maten såg ju suveränt gott ut, mat för mig. 🙂

  Sv. TACK SNÄLLA för tipset om Retap-flaskan, helt perfekt! Men du, vet du om Stockhome har den alltid i sitt sortiment? När jag tittar på produkter på deras webbsida hittar jag inte flaskorna. Å andra sidan kan jag ju alltid ringa innan jag går dit. Eller så gör jag besöket dit till en 15 minuterspromenad i morgon. Jag ska ha en (eller två!) av dem, perfekt att fylla på med bubbelvatten vid ankomst eller hemgång från jobbet.

Leave a Comment