Måndag

Laktosfri ost och skink paj i OBH Nordica ugnsform pajform

Ville först inte blogga den här bilden från min ost- & skinkpaj jag gjorde i måndags, men efter många uppmuntrande kommentarer på sociala medier så får även bloggen se den.

Jag tänkte jag skulle inviga min nya OBH Nordica Cake Pan Evolution Bakeware Pie Pan (världens längsta produktnamn?!), låt oss kalla den pajform i framtiden. Eftersom det var första gången med ny pajform och inte hade någon gammal pajform framme så reflektera jag inte över storleken..

Så jag gjorde mitt vanliga pajrecept, lyckades med mycket möda täcka botten och kanterna av pajformen. Sedan glömde jag så klart folie för att få kanterna att stanna kvar i ugnen, så när jag tog ut bottnen ur ugnen var det mer som en bottenplatta i formen bara!  😳   😆

Aningen irriterad på mig själv hällde jag i fyllningen och puttade in formen i ugnen igen. Och den må ha varit tunn, men den smakade faktiskt riktigt gott. Och pajformen är jag RIKTIGT nöjd med, rejäl i storleken så man kan göra paj till lunchlådor och lätt att rengöra. Kan nog dubbla receptet i framtiden utan problem.

About

No Comments

Leave a Comment