Måndag

Usch jag är inte alls på blogghumör idag, försöker banka in tekniska termer för kameran. Det går inte alls bra, jag är helt värdelös på teknik (tycker det är skittråkigt). Men det måste göras..

Igår lagade jag dock riktigt god middag, så det blev väldokumenterat.

20130610_185838

Brukar alltid grilla kycklingarna hela i ugnen när jag gör dom, oftast i stekpåse (så de blir saftiga) eller så köper jag kycklingfiléer. Men sambon protesterade mot hel kyckling så jag fick snällt ställa mig och stycka, tycker det är lite obehagligt att stycka så brukar undvika det. Tror nästan det var första gången för mig jag styckade en rå kyckling, men det gick ju bra fast jag behöver nog träna lite (blev inte så snyggt). På bilden ovan ligger alla delarna i en ugnsform, har smörat formen samt penslat bitarna med barbecue/grillsåsen jag gjorde i fredags.

Rentvättad svensk färskpotatis i olja, vitpeppar och salt redo för rostning

Min syster pratade om rostade färskpotatisar hela förra året så det fick bli potatisskrubbning och ner i en skål med olja, vitpeppar och salt. Finns inte mycket som slår nyskördad färskpotatis, så hoppas ni inte tröttnar på mig före sommaren är över.

20130610_201645

Så här härlig såg potatisen ut efter cirka 50 minuter i ugnen, 200 grader och nere i botten (hade kycklingen ovanför). Tog ut plåten och skakade runt potatisarna för att få jämn färg 4-5 gånger.

20130610_201338

Och mina goda kycklingdelar i färdiggrillade och redo för ätning. Kanske inte så snygg men jäklar i det god!

Dagens meny
Frukost & lunch måltidsersättningar
middag kycklingfilé, rostade potatisar och lite bearnaise
kvällsgott en liten skål med flingor

About

2 Comments

  • mittilivetochjag juni 12, 2013 at 20:47 Reply

    Visst är det svårt ibland att få till ett bra blogginlägg. Men du fick ju till ett riktigt bra sådant iallafall! 🙂
    <3

    • Helen Holmberg juni 14, 2013 at 00:57 Reply

      Tack! Har drabbats av njärndöd känslan för tillfället, såå jobbigt.

Leave a Comment