Mammas skånska äpplekaka i air fryer

Air fryer recept på enklaste och godaste äpplekaka du kan baka laktosfri ned höstäpple

Idag blir det ett recept från mamma, en riktig höst och barndomsklassiker i vår familj. I receptet är äpplekakan tillagad i air fryern (hon har också en Philips XXL, tycker det är så roligt att hon tycker om sin maskin med) men självklart kan du göra den i en vanlig ugn. Bara att baka den en stund till, du vill den ska få  fin färg och att äpplena är mjuka. 

Stinas äpplekaka i air fryer

Tillagning 35 minuter på 175 grader + förberedelsetid 

Ingredienser
7-8 äpple, tex Ingrid Marie som är en fast sort
1 dl strösocker
2,5 dl ströbröd
ca 50-75 gram smör

Gör så här
Börja med att lägga 2 skivor smör i botten av din form (använd osthyvel så blir det enklare), sedan ett lager ströbröd.

Nästa lager består av hälften av dina skalade och tärnade äpplebitar, sockra över äpplebitarna. Avsluta med mer ströbrödet.

Nu lägger du på resterande äpplebitar och socker. Toppa med ströbröd och fyra skivor smör. 

Baka sedan i 35 minuter på 175 grader i air fryer. När äpplekakan är gyllene och äpplena är mjuka är den redo att tas ut. 

About

No Comments

Leave a Comment