Mammas laktosfria..

Laktosfri tosca kakaMin mamma är det sötaste som finns! Vi var där idag för att fira midsommar och tror du inte hon varit söt och bakat en av mina favorit kakor – Toscakaka med bara laktosfria produkter?! Snällare mamma är svårt att hitta, även om svärmor ligger rätt bra till också.

Två små portions bitar slank ned i magen, fy mig! Men hur kan man motstå något av det godaste som finns? Speciellt när mamma lagt ned en massa energi på att byta ut allt mot laktosfria alternativ. Händer ju inte ofta man får njuta av sånt 😉

Marängtårta med Marabou MjölkchokladNär vi fika dök en Almondy nyhet upp, en marängtårta med Marabou Mjölkchoklad som mamma ville testa.. Lånade bild från www.almondy.com, tänkte inte på att ta foto på den :-/ Ska väl sägas att det var inte i min smak, på tok för sött, maräng har aldrig varit en stor favorit hos mig.

Ska jag välja så föredrar jag den traditionella med Daim eller så deras Cheesecake lemon som är smaskens. Drack en 33 cl Coca Cola burk till fikan, mineralvatten och chokladtårta är bara fånigt!

Laktosfri Citron fromageBlev en  traditionell midsommar måltid, för min familj. Alla har sina egna variationer antar jag? Min bror var tråkig och vaknade inte och gjorde oss sällskap, så det blev bara jag & mr M och mina föräldrar. Lite ovanligt att vi är så få!! Var ju tänkt syster med familj skulle komma också, men de hamnade hos hennes svärföräldrar i sista sekund. Kommer ju fler år så jag överlevde!

Färsk potatis, sill av olika slag, rökt lax, kokta ägg, ny bakat bröd, kassler fanns framdukat. Och oj vad gott det var, potatisen och kasslern (Holms) då 😉 Jag verkligen AVSKYR allt vad sill, kokta ägg och rökt lax är.. Slank ner lite bröd också, tok gott och jag åt så klart för mycket.  Mamma hade lyxat till det med glass, vispad grädde och jordgubbar till efterrätt. Dessvärre är jag väldigt allergisk mot jordgubbar, så mamma hade vispat ihopa en laktos fri dessert till mig – citron fromage. Oj så synd det var om mig 😉 Blev så mätt att jag inte kommer behöva äta något på en vecka nu!! Till maten var jag duktig och bytte till ramlösa.. Som om det hade någon större effekt på helheten efter denna orgie i kakor, efterätt och middag?!

About

No Comments

Leave a Comment