Lyxjulfrukost

Min julgran 2011, första granen i nya lägenheten

Jag har drabbats av julstämning tidigt i år. Julmusiken strömmar från högtalarna och spotify programmet! Känner inte minsta stress utan mer den där förväntansfulla glädje känslan man hade som barn.

Har inte alls påbörjat julklappsshoppingen men det känns mindre viktigt, mina syskonbarn börjar bli stora så blir förhoppningsvis blir det ganska lätt att hitta presenter eller ett rent helvete..

Ska vara ute i god tid och designa ett pepparkakshus i år tänkte jag, funderar nästan på att göra en kopia på huset jag bor i. Vore en kul utmaning! Och så ser jag framemot alla julbak och julkonfektyr.. Några recept ska göras om och några nya ska in, vilka är era favorit julgodis & julkakor?

Funderar på att ”ninja” dekorera vår julgran själv i år och klä den i blått och silver, sambon hade lite invändningar mot det förslaget förra året 😉

Bäst av allt är att jag firar jul med mina föräldrar, kommer bli en ovanligt lugn jul med andra ord!

Och inte att förglömma Janssons frestelse och hemlagade köttbullar, samt vörtbröd på min ”att göra” lista.

Provsmakat nyheten RisiFrutti Saffransguld med smak av saffran och skogsbär

Frukost RisiFrutti Saffrans guld julnyhet i Risifrutti sortimentet 🙂 Smakar som en lussekatt med skogsbärssylt, smaken växer på en! Perfekt vore om de va laktosfria, men det finns ju laktostabletter att ta om man vill lyxa till det någon enstaka gång!

Årets glögg Blossa no 12, årets julsnaps 2012 och alkoholfri Blossa glögg

Årets Blossa no 12 glögg, Prima Julsnaps 2012 och alkoholfri glögg till barnen står redo att invigas och provsmakas, som sagt – julredo tidigt i år! Lånat citaten nedan från tillverkarnas hemsidor;

Tioårsjubilaren BLOSSA 12 har i år fått smak av citrusfrukten yuzu och ingefära. Resultatet är ett spännande smakmöte där svensk glöggkultur möter fjärran österns frukt. Kombinationen av yuzu och ingefära ger en utsökt balans mellan sötma och syrlighet i glöggen. BLOSSA 12 har en doft av ingefära, grapefrukt och mandarin, som följs av de traditionella glöggkryddorna.

PRIMA Julsnaps 2012 är fruktig och har en tydlig äppelkaraktär, ett sting av kanel och en lite rökig eftersmak. Det är en snaps med tydlig julprofil där receptet med sin äppelsmak är blandat med inspiration från Mårbackas  stora äppelträdgård. Selma Lagerlöfs intresse för resor och utländska influenser inspirerade mig att plocka in kanel i smaken. I botten har jag utgått från en klassisk akvavitkryddning med kummin, fänkål och korianderfrö, säger kryddmästare Jonas Odland.

BLOSSA Alkoholfri Glögg är baserad på ett fylligt rött vin, vilket gör att glöggen behåller sin traditionella vinkaraktär även efter att alkoholen varsamt har avlägsnats. Det alkoholfria vinet har sedan blandats med druvjuice och socker för att slutligen kryddas med BLOSSAs kryddblandning.

About

4 Comments

 • Dietandthecity/Alexandra oktober 17, 2012 at 20:07 Reply

  Hjälp! Trodde att jag surfat in på en gammal sida!!! Jul! Neeej!

  • Helen oktober 17, 2012 at 22:06 Reply

   haha förlåt! Men jag tycker om att dela upp det andra gör på 1-2 veckor på ett par månader, så slipper man hela ”stress” momentet 😉 Älskar struktur, to do lister och att ha framförhållning 😀

 • C oktober 18, 2012 at 16:08 Reply

  Åhh, den risifruttin måste jag bara prova!
  Själv har jag redan börjat köpa julklapparna 😉 Det ska börjas i tid!
  Men liiite tidigt tycker jag det är att affärerna redan börjat julförsäljning av pynt…..

  • Helen oktober 18, 2012 at 17:01 Reply

   Ja pyntet kan ju vänta lite, men det är väl stenhård konkurrens att få ut det men jag förstår inte vem som handlar varje år? Tycker det gamla duger fin fint 😉

Leave a Comment