Lyxig fikadejt med maken

Fikade vaniljmuffins fylld med cheesecake och smaksatt med lemoncurd, toppad med smuldeg på Espresso House

Fikadate med maken på Espresso House på Familia i Hyllinge

I lördags vaknade jag osedvanligt tidigt, hela dagen låg framför oss för maken var schemaledig. Så mot bättre vetande tänkte vi ta en tur till Väla Centrum för en fikadejt, dessvärre var alla barnbidragsmottagare på Väla före oss.. Så vi vände och körde tillbaka till Familia, ett mindre köpcentrum i Hyllinge som nästan alltid är hanterbart med folkmänd.

Det fanns gott om sittplatser och ingen kö på Espresso House, så vi tog en fika direkt. Maken avnjöt deras blåbärspaj med vaniljsås, jag en vanilj och cheesecake muffins, vi delade på den kalla kaffedrycken (tror det heter islatte med salted caramel). Pepsin var dock en stor nit, örk så vedervärdigt.

Skönt att bara komma hemifrån, inga månsten, bara prata om planer för året, livet, drömmar och mål. Sånt där som man glömmer att göra hemma, trots att vi ser varandra varje dag.

Flygande Jacob med grillad kyckling, banan, chili sås, grädde, jordnötter och knaperstekt bacon. Helen J Holmberg blogg

Till middag blev det vår nyårsklassiker – Flygande Jacob. Maken låg däckad på nyårsafton så det blev inget firande den här gången heller.. Men vi avnjöt den godaste versionen hittills denna gången, tror faktiskt att Le Creuset formen gjorde det bättre. Jämnare värme och sen ser den så snygg ut, kul med de matchande skålarna också med jordnötterna och baconet i.

Ja, jag älskar mina Le Creuset samling som faktiskt består av några olika delar nu (mortel, 3 ugnsformar, 2 muesli-skålar och salt & pepparkvarnarna). Och så såg vi fler avsnitt av tvserien Billions, som hittas på Telia play/ HBO Nordic.

En alldeles perfekt och fin lördag, första på länge.

About

No Comments

Leave a Comment