Lördagssysslor – årets första julbak

Under tillverkning klenor, klenäter, eller klenätter

Under tillverkning klenor, klenäter, eller klenätter

Nyfriterade hembakta klenor, klenäter, eller klenätter

Jag kunde inte hålla mig längre, det var dags för årets första julbak den här veckan! Jag rörde ihop degen i torsdagskväll till klenäter (klenor, klener, klenätter – kärt barn har många namn), degen fick sedan stå i kylen lite mer än ett dygn. Min mamma äger en klenät-sporre så det passade perfekt att hälsa på och passa på att baka där, det är alltid mysigt att baka med mamma (men hon borde ha en diskmaskin).

Efter att ha gjort klenäter till många jular nu (tror det blev sjätte gången nu?), så gick kavlandet, stansandet och snurrandet snabbt. Slutligen flottyrkoktes de i kokosfett, de blir godast så. Är ni sugna på att göra egna klenäter så finns receptet på bloggen, receptlänk klenäter.

Snäll mamma bjöd på panerade kotletter med pommes och sås(!) till middag efter bakandet. Jag är en riktig såsälskare och mammas bruna sås är det godaste som finns. Mums.

Kvällen spenderades med ett kort besök på svärmors julpysseldag, maken jobbade så vi missade merparten. Men hann bjuda på klenäter och småprata med svågrar, svägerskor & svärmor en stund åtminstone. Resten av aftonen kurade vi ner oss i soffan och såg på Sons of Anarchy.

About

No Comments

Leave a Comment