Lördags kulturtant

image

I lördags vaknade jag upp till ett små soligt Stockholm, ingen snö i sikte och inte mycket julkänsla alls. Första besöket för dagen blev på Starbucks som har poppat upp lite här och där i Sthlm, denna ståtliga entré hittas på söder. Jag dricker inte kaffe själv, men sällskapet för lördagens kultur utflykt kompenserade för mig med.. 😉

image

Vi promenerade bort till Fotografiska, mitt första besök! Jag var väl inte super såld på idén först, men ändrade mig faktiskt efter besöket. Helt fantastisk byggnad!

image

Ja, jag vet det låter helt knäppt kommentera en byggnad när man är på ett fotomuseum.. Men jag är svag för hus och byggnader med karaktär, underbart att man låtit den gamla känslan reflekteras i inredningen och toalett avdelningen fick mig att bli helt galen av lycka. Så fantastiskt vackert!!

Fotografiska huserar i en anrik industriell byggnad vid Stadsgårdskajen i Stockholm. Byggnaden i jugendstil är ritad av Ferdinand Boberg, en av Sveriges mest aktade arkitekter. Den uppfördes mellan 1906–1910 och användes ursprungligen som tullhus.

Tror att det kommer bli fler Fotografiska besök i min framtid, men tänker läsa på mig om vilka fotografer som ställs ut. Blev illa berörd av många fotona i de aktuella utställningarna (jag är en känslosam person).

image

Efter kultur blev det julmarknad, fika på espresso house, scifi bokhandeln och promenad i Gamla Stan. Solen började gå ner när vi nåde Kungsträdgården och det var ungefär här jag insåg hur sjukt ont mina fötter gjorde.

Julmarknaden var en riktig nitlott, kändes som typisk sommar festival kraffs och någta enstaka försäljar av hantverk.

image

Efter en lång promenad paus letade vi oss bort på söder och Södra Sällskapet för en otroligt god middag av hängmörad biff med klyftpotatis och bearnaise. Riktigt charmigt ställe, synd vi råkade komma i värsta rusningstrafiken och man kunde knappt höra sig själv tänka. Men gott var det!

Kvällen avrundades med fötterna högt, lördagsgodis och många skratt. Otroligt skoj att spendera dagen med någon man känt i mer än 15 år men aldrig kommit till skott att träffa på riktigt tidigare.

About

No Comments

Leave a Comment