Lördag och syskonbarn tid

image

image

I lördags skulle bror iväg på ett event, så jag & syskonbarnen tog en lugn dag hemma. Solen sken, altandörren öppen och barnen bestämde dagens meny. Först ut laktosfria pannkakor till sen lunch, vi tog sovmorgon till tio 😉

Efter litet inkörningsproblem med induktionshällen fattade jag snabbt hur värmeregleringen på den fungerade. Det blev pannkakor på löpande band med lite sylt och barnen åt och såg väldigt nöjda ut, fick en bild med texten Mums! på så kändes som gott omdöme.

image

Efter maten fortsatte vi rita, jag i min målarbok och A i sin. Förkylda G låg i soffan med sin platta och spelade kortspel. Sedan tog vi en liten promenad ner till lokala Ica för att handla lördagsgott och få lite frisk luft.

image

image

Sedan lagade jag middag, det blev taco fest för hela slanten. Fler än jag som sippar salsan, barnen ville ha mjuka bröd med gurka, ost, majs och creme fraiche (som jag modifierade till laktosfri gräddfil). Tyvärr missade vi att vanliga osten var slut, så för första gången i mitt liv har jag haft parmesan i mina tacos 😉 Men det gick det med och viktigast av allt, barnen tyckte de blev helt okej.

Sedan avrundade vi kvällen med att prata, se på filmen Ensam hemma och äta vårt lördagsgott. En riktigt supermysig dag med två av mina små favoriter i livet (små och små, de är nästan längre än mig vilken dag som).  😀

About

No Comments

Leave a Comment